03.02.2021-14:04 (Son Güncelleme:03.02.2021-14:04)


1

TELEFONDA, BABA DEMEDİĞİNDE BASKI ALTINDA OLDUĞUNU ANLADIM

TELEFONDA, BABA DEMEDİĞİNDE BASKI ALTINDA OLDUĞUNU ANLADIM

Kaybolan kızını 45 gün boyunca araya baba A.A.H., B.A.’nın kendisini aradığında 'baba' dememesinden şüphelendiğini, baskı altında olduğunu anladığını belirtti. Yaşadıklarını anlatan A.A.H., şunları dedi:



2

'Kaybolduğundan korktum, belki araba çarptı, diye düşündüm. Aslında ben Irak’tan bir tehdit alıyordum. Kızım bana çok düşkündür. Ağzından baba kelimesi hiç düşmez. Ama o çete üyeleri beni arattırdıklarında kızım bana 'baba' demedi. Bana 'baba' demediği için ben hemen bir problem olduğunu anladım. Tekrar polise ve savcılığa başvurdum. Bir süre sonra kızımı kaçıranlardan biri beni arayıp, kızımı bulmaya yardım edeceğini söyleyerek yardım bahanesiyle 7 bin dolar isteyerek beni Bursa’ya çağırdı. Bursa’ya gittim. Orada polislerle bir araya geldim. Benden 7 bin dolar isteyen kişilerle buluşma ayarladım. Yanımda 7 bin dolar olduğunu söyledim. Buluşma yerinde kızımı bulmaya yardım edecek kişiyle buluştuğumuzda beni Yalova’ya götüreceklerini söylediler. Bu sırada ben polislere mesaj gönderdim. Polisler de hemen otomobili durdurup bu kişiyi yakaladı. Daha sonra da polis operasyonuyla kızım kurtuldu. Kızımı karşımda gördüğümde dünyalar benim olmuştu' dedi.



3

FUHUŞ ÇETESİ YEDİ BİN DOLAR FİDYE İSTEDİ

FUHUŞ ÇETESİ YEDİ BİN DOLAR FİDYE İSTEDİ

Konya'da zanaatkar olan baba A.A.H. (47), polise kızları hakkında kayıp başvurusunda bulundu. Aile, kızlarının bulunması için internet üzerinden ve toplu taşıma araçlarına ilanlar verdiler.



4

Bu sırada B.A., babasını aradı. Bir süre sonra aileyi arayan şahıs, yedi bin dolar fidye istedi. Bu görüşmeler sürerken, polisin düzenlediği operasyonla B.A., kurtarılıp, ailesine güvenli şekilde teslim edildi.



5

Konya'da, sosyal medya hesabından tanıştığı S.K. (35) tarafından evlenme vaadiyle kandırılarak, götürüldüğü Bursa ve Yalova'da fuhşa zorlanan yirmi iki yaşındaki genç kız B.A., polis operasyonuyla kurtarıldı. (Haberin videosu için yana kaydırın)



6

Serbest bırakılması için babasından da yedi bin dolar fidye istenen B.A., geçirdiği korku dolu günleri anlattı.



7

Irak'tan altı yıl önce göç eden genç kız ailesiyle birlikte Konya'ya yerleşen B.A., çizdiği resimleri paylaştığı sosyal medya hesabının aracılığıyla geçen senenin Ekim ayında Suriye uyruklu S.K. ile tanışıp, sosyal ağda sohbet etmeye başladı.



8

S.K., iddiaya göre, B.A.'yı evlenme vaadiyle kandırıp, 14 Aralık'ta genç kızı kaçırarak, Bursa'ya götürdü. Bir süre tutulduktan sonra Yalova'da yaşayan Irak uyruklu E.Z. (41) isimli kadının yanına bırakılarak B.A., fuhşa zorlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr