03.02.2021-13:56 (Son Güncelleme:03.02.2021-13:56)


1

Adana'nın Merkez Seyhan ilçesi, Tellidere Mahallesi'nde ikamet eden 44 yaşındaki bir çocuk babası Mustafa Güven’in karısı 39 yaşındaki Nazmiye Güven, 6 Şubat 2018 tarihinde karakola giderek eşi için kayıp ihbarı verdi. Emniyet güçleri başvurunun ardından Mustafa Güven'i arama çalışmalarına başladı.



2

Emniyet kaybolan Güven'in yurt dışına çıkma olasılığını değerlendirdi. Fakat yapılan araştırma sonucunda kayıp adamın kredi kartı harcaması, herhangi bir hastane girişi yapmadığını ve aynı zamanda hesabında bulunan 10 bin lirayı hiç harcamadığını tespit etti. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği görevlileri, Güven’in hayatını kaybetmiş olma ihtimalini değerlendirerek özel bir ekip kurdu. Kurulan özel ekip sivil vatandaş gibi ilk olarak mahalleye giderek Güven’in kimseyle sorunu olup olmadığını öğrendi.



3

Emniyetin yaptığı bu araştırma sonucunda Güven’in kaybolduğu günden bir gün önce eşi Nazmiye Güven ve kayınbabası Ahmet Demirci’nin (73) akşam sularında torbayla bir şeyler taşıdıklarını tespit etti. Ahmet Demirci'nin yaşı büyük olduğu için kendisine yardımcı olmak isteyen kişileri tersleyerek torbayı kızıyla arabaya koyarak uzaklaştığı öğrenildi. Bu durumun akabinde emniyet, savcılıktan alınan izin doğrultusunda Demirci ile kızı Nazmiye Güven’i hem teknik hem de fiziki izlemeye aldı.



4

Yapılan izleme neticesinde emniyet, anaokulu öğretmenliği yapan Nazmiye Güven’in çalıştığı okulun müdür yardımcısı olan Ramazan Ö. (42) ile yasak aşk yaşadığını tespit etti. Aynı zamanda Güven ve Ramazan Ö.’nün yasak ilişkilerinin 2014'te başladığı, bu yasak aşk iddiası sebebiyle Güven çiftinin sık sık tartıştığı, aralarının iyi olmadığı iddia edildi. 5 Şubat 2018'de bu yasak ilişkiyi öğrenen Mustafa Güven'in karısıyla tartıştığı, yanlarındaki çocuklarının da üst kattaki dedesinin evine giderek babasıyla annesinin tartıştığını söylediği, bu durumun akabinde de dede Demirci’nin eve gittiğinde damadının kızını dövdüğün fark edince silahla vurarak öldürdüğünü tespit etti.



5

Bu bilgiler ışığında emniyet, Nazmiye Güven, babası Ahmet Demirci ve Ramazan Ö.’nün adreslerine baskın operasyonu gerçekleştirdi. Nazmiye Güven emniyet güçleri tarafından gözaltına alınırken, babası Ahmet Demirci de emniyetin geldiğini öğrenince hastalandı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan ve aort damarı yırtıldığı belirlenen Demirci, doktorların bütün müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren katil zanlısı dede, defnedildi.



6

Karakola alınan Nazmiye Güven, ifadesinde her şeyi açıkladı. Güven, verdiği ifadesinde, kocasının aldatıldığı kuşkusuyla sık sık tartışma çıkardığını iddia etti. Cinayet günü kavga ettiklerini ve alt katlarında oturan babası Ahmet Demirci’nin yukarı geldiğini ifade eden Nazmiye Güven, tabancayla kocası Mustafa Güven’i vurduğunu dile getirdi. Durumun akabinde kocasının cansız bedenini bir torbaya koyarak ilk önce arabayla taşıdıklarını, akabinde de merkez Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi’ne götürerek ormanlık araziye bıraktıklarını söyledi.



7

Güven, çalıştığı okulun müdür yardımcısı Ramazan Ö. ile koca öldükten sonra aşk yaşamaya başladıklarını iddia etti. Emniyet, bu ifadenin akabinde Nazmiye Güven’in gösterdiği yerde Mustafa Güven’in cansız bedenini aramaya başladı. Hassas burunlu köpeklerin de yer aldığı ve günlerce devam eden arama faaliyetlerinde Güven’in cansız bedeni bulunamadı.



8

Karakoldaki işlemlerinin akabinde adliyeye gönderilen Nazmiye Güven, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu yargılanırken, Ramazan Ö. de savcılık emriyle özgür bırakıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr