Sosyal konut projesi için önemli duyuru: Başvurular için son gün

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için yapılacak başvuruların bugün sona ereceği açıklandı. 8 milyona yakın vatandaşın başvuru yaptığı projeye Ziraat Bankası ve Halk aracılığıyla başvuru yapılabilecek.

31.10.2022-08:59 - (Son Güncelleme: 31.10.2022-16:32)

İlk Evim İlk İş Yerim projesi için yapılacak başvuruların bugün sona ereceği açıklandı. Türkiye genelinde 250 bin konutun yapılacağı ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin başvurusu bugün itibariyle bitecek. 8 milyona yakın vatandaşın başvuru yaptığı projeye Ziraat Bankası ve Halk aracılığıyla başvuru yapılabilecek. 

Başvurular için son gün

TRT Haber’in paylaştığı habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 13 Eylül’de açıklanan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ eliyle hayata geçirilen, "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi için son başvuru günü bugün.

Sosyal konut projesi

"İlk Evim Arsa" projesi için başvurular ise 7 Kasım'da sona erecek.

Proje 81 ilde 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri olarak sunulacak, Mart 2023'e kadar konut ve arsalar için tüm kuralar etaplar halinde çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek.

"İlk Evim, İlk İş Yerim" projesine şu ana kadar 8 milyona yakın başvuru oldu, resmi müracaatları tamamlanan talep sayısı ise 5 milyona yaklaştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal