KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2022 KYK burs ve kredi kaç TL?

Üniversitelerini yeni kazanan ve ilk kez burs alacak olan öğrenciler KYK burs ve kredi başvuruları hakkındaki gelişmeleri takip ediyor. Kasım ayı içerisinde başlayacağı tahmin edilen başvuruların öncesinde konu hakkındaki detaylar arama motorlarından araştırılıyor. Peki KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2022 KYK burs ve kredi kaç TL? Soruların yanıtı haberimizde...

30.10.2022-15:15 - (Son Güncelleme: 30.10.2022-15:15)

Milyonlarca üniversite öğrencisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın KYK burs ve kredi başvuruları hakkındaki son dakika açıklamalarını heyecan içerisinde takip ediyor. Üniversitelerini yeni kazanan ve ilk kez burs alacak olan öğrenciler, Kasım ayında başlayacağı tahmin edilen KYK burs ve kredi başvuruları hakkında önemli detayları öğrenmek için arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2022 KYK burs ve kredi kaç TL?

KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Geçtiğimiz sene KYK burs başvuruları 5-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Kasım ayına kısa bir süre kala KYK burs ve kredi başvuruları için araştırmalar yapılıyor. KYK burs başvuruları hakkındaki yeni gelişmeler anında haberimiz içerisinde yer alacak.

KYK burs ve kredi başvuruları

2022 KYK burs ve kredi kaç TL?

2022 yılı itibariyle KYK burs ve kredi ödeme miktarları şu şekilde:

Lisans: 850 TL

Yüksek lisans: 1750 TL

Doktora: 2500 TL

KYK bursunu kimler alabilir?

KYK bursunu alabilecek öğrenciler ise şu şekilde:

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal