Sony Türkiye’den çekildi mi, neden çekildi? Teknoloji devi Sony Türkiye pazarından çıkıyor

Dünya genelinde yaşanan enflasyon sebebiyle pek çok teknoloji firması istediği satış rakamlarına ulaşamadığı ülkelerden çekilme kararı almıştı. Bu firmaların en sonuncusunun ise Sony olduğu iddia edildi. İddiaya göre teknoloji devi Sony Türkiye pazarından çıkıyor. Peki Sony Türkiye’den çekildi mi, neden çekildi? İşte konu hakkındaki son gelişmeler...

30.01.2023-17:05 - (Son Güncelleme: 30.01.2023-17:05) Sony Türkiye’den çekildi mi, neden çekildi? Teknoloji devi Sony Türkiye pazarından çıkıyor

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden birisi olan Sony hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medyada giderek yayılan iddiaya göre uzun süredir Sony Eurasia isimli distribütör aracılığıyla Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Sony, yakın zamanda Türkiye pazarından çekilecek. Gündemi sarsan bu iddianın doğruluğu araştırılırken, konu hakkında şirket yetkililerinden bir açıklama geldi. Sony Türkiye’den çekildi mi, neden çekildi?

Sony Türkiye’den çekildi mi, neden çekildi?

Oyun konsolu PlayStation başta olmak üzere pek çok ürünle Türkiye pazarında yer alan Sony, Türkiye’deki faaliyetlerini optimize edecek. Sony yetkililerinden alınan son bilgilere göre Sony Eurasia, TV ve ses sistemleri kategorisinde küçülme kararı aldı. Şirket daha önce Türkiye’deki akıllı telefon satışını durdurmuştu.

Sony Türkiye

Bir Sony yetkilisinin sözlerine göre televizyon ve ses sistemleri dışındaki hizmetlerle beraber satış sonrası ve müşteri hizmetleri alanlarında da Türkiye’deki faaliyetler devam edecek. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal