Son teknoloji uçaklar bölgeye gidiyor: Ukrayna’ya destek vermeye hazırız

Rusya - Ukrayna savaşına komşu ülkelerden olan Polonya ve Slovakya, Mig-29 tipi savaş uçaklarını Ukrayna’ya göndermeye hazır olduklarını duyurdu.

10.03.2023-09:46 - (Son Güncelleme: 10.03.2023-17:22) Son teknoloji uçaklar bölgeye gidiyor: Ukrayna’ya destek vermeye hazırız

Polonya ve Slovakya, Ukrayna’ya savaş uçağı desteği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. 1 yıldan fazla süredir devam eden Rusya Ukrayna savaşının komşularından olan Polonya ve Slovakya’nın savunma bakanları, peş peşe açıklamalar yaparak, Mig-29 tipi savaş uçaklarını Ukrayna’ya göndermeye hazır olduklarını kaydetti.

Son teknoloji uçaklar bölgeye gidiyor

AA’da yer alan habere göre; Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, ülkesinin Ukrayna'ya Mig-29 tipi savaş uçakları gönderme konusunda karar verme zamanının geldiğini belirtti.

Nad, "Ukrayna'da insanlar ölüyor. (Savaş uçakları) Onlara gerçekten yardım edebilir." ifadelerini kullandı.

Mig-29 savaş uçağı

Bakan Nad, bugün İsveç'te Polonyalı mevkidaşı Mariusz Blaszczak ile yaptıkları görüşmede, Mig-29 savaş uçaklarının Ukrayna'ya gönderilmesi konusunda ortak bir sürece dahil olunmasında hemfikir olduklarına işaret etti.

Polonya Savunma Bakanlığından Associated Press ajansına yapılan değerlendirmede, "Mig-29 savaş uçaklarımızı, uluslararası koalisyonun parçası olarak Ukrayna'ya vermeye hazırız." ifadesi kullanıldı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, yaptığı açıklamada Sovyet yapımı Mig-29 savaş uçaklarını, uluslararası koalisyonun parçası olarak Ukrayna'ya göndermeye hazır olduklarını söylemişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal