Rus güçleri Kiev’e nefes aldırmıyor: Kente büyük füze saldırısı düzenlendi

1 yıldan fazla süredir devam eden Rusya Ukrayna savaşının merkez üslerinden birisi olan Ukrayna’nın başkenti Kiev’de büyük patlamalar yaşandığı kaydedildi.

09.03.2023-12:16 - (Son Güncelleme: 09.03.2023-17:28) Rus güçleri Kiev’e nefes aldırmıyor: Kente büyük füze saldırısı düzenlendi

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin başkente çok sayıda füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Kliçko yaptığı paylaşımda, "Başkentin Holosiyiv semtinde patlamalar var. Daha fazla detay sonra." ifadelerini kullandı.

Kente büyük füze saldırısı düzenlendi

Harkiv Valisi Oleg Sinegubov da Rus güçlerinin Harkiv şehri ve bölgesine saldırılar düzenlediğini duyurdu. Sinegubov açıklamasında, "Düşman, şehre ve bölgeye yaklaşık 15 saldırı düzenledi. Kritik altyapı nesneleri yine işgalcilerin hedef alanı altındadır." dedi.

Kiev Füze

Ukrayna'nın Odessa Bölge Valisi Maksim Marçenko ise Telegram hesabından yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: "Büyük çaplı füze saldırısı sonucunda, füzeler bölgenin enerji altyapısı ve konut binaları vuruldu. Neyse ki can kaybı olmadı."

Ukrayna'nın birçok bölgesinde saatler boyunca hava saldırısı alarmı devam etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal