Son derece ölümcül beyin yiyen amip virüsü bir can aldı! 400 vaka tespit edildi!

Beyin yiyen amip virüsü İsrail'de bir kişinin ölümüne sebep oldu. İsrail Sağlık Bakanlığı, 36 yaşındaki bir kişinin nadir olarak görülen "beyin yiyen amip" virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

05.08.2022-15:23 - (Son Güncelleme: 05.08.2022-15:23) Son derece ölümcül beyin yiyen amip virüsü bir can aldı! 400 vaka tespit edildi!

Beyin yiyen amip virüsü İsrail'de bir kişinin ölümüne sebep oldu. İsrail Sağlık Bakanlığı, 36 yaşındaki bir kişinin nadir olarak görülen "beyin yiyen amip" virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada genellikle nadir olarak görülen ölümcül virüsün nereden bulaştığına dair soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Genellikle ölümle sonuçlanıyor

Kuzey İsrail'de yaşayan 36 yaşındaki bir kişinin son derece nadir, ancak genellikle ölümle sonuçlanan beyin yiyen amip virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlık, beyin yiyen amip virüsü nedeniyle hayatını kaybeden kişinin ölüm nedeninin teşhisi için ABD'deki Hastalık Kontrol Merkezi'ne bir örnek gönderildikten sonra virüsü doğrulayabildi. Beyin yiyen amip virüsü; göller, nehirler ve kaplıcalar gibi toprakta ve ılık tatlı suda yaşıyor. CDC'ye göre virüsün beyin yiyen amip olarak adlandırılmasının sebebi, enfeksiyonun burundan vücuda girmesi ve beyin hücrelerinde yıkıma yol açması.

400 vaka tespit edildi

Beyin yiyen amip virüsü son derece nadir ve ölümcül olmakla birlikte, dünya çapında şu ana kadar 400 vakada tespit edildi. İsrail Sağlık Bakanlığı, Çevre Koruma ve Tarım Bakanlıkları ile birlikte çalıştığını ve bulgular hakkında halkın bilgilendirileceğini duyurdu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal