Son Dakika, Yunan Basını Açıkladı, Yunanistan Türkiye'yi Füzeler İle Vuracak!

Yunan basınında yer alan haberlere göre arkasına ABD desteğini alan Yunanistan Türkiye'yi füzeler ile vurmak istiyor.

12.11.2021-09:44 - (Son Güncelleme: 12.11.2021-17:06)

Son dakika gelen bilgilere göre, Yunanistan Doğu Akdeniz'de savaş hazırlıkları yapmaya başladığını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile yakınlaşan Yunanistan bu yakınlaşmanın ardından savaş çığırtkanlığı yapmaya başlamıştı.

YUNANİSTAN-ABD ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASI İMZALADI

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken perşembe günü yaptıkları anlaşmada karşılıklı savunma anlaşması imzaladı. Bu anlaşmaya göre eğer bir devlet Yunanistan veya Amerika Birleşik Devletleri'ne saldırırsa diğer devletin saldıran devlete müdahale hakkı doğuyor.

YUNANİSTAN ANLAŞMADAN MUTLU

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias yaptığı açıklamalarda anlaşmanın iki devletin dostluğunu ve beraberliğini bir adım ileri taşıyacağını belirterek şu ifadelere yer verdi; "Bu diyalog, ülkelerimiz arasındaki dostluğun ne kadar yakın olduğunun ve birbirimize ne kadar değer verdiğimizin bir örneğidir"

YUNANİSTAN TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALACAĞIZ

Amerika Birleşik Devletleri'nin desteğini arkasına alan Yunanistan, Türkiye'ye karşı agresif tavırlarını artırarak devam ettiriyor. Yunan basınında çıkan haberlere göre, Yunanistan Türkiye'yi füzeler ile vurmak istiyor. Yunan basınında çıkan haberlerin ise ortak açıklamaları ise şu şekilde;  "Yunan kuvvetleri, olası bir çatışma ihtimaline karşı, komşu kıyıdaki Türk kuvvetlerini ve altyapıyı hedef alıyor"

ABD'DEN YUNANİSTANA TARİHİN EN BÜYÜK SEVKİYATI GERÇEKLEŞMİŞTİ

Yapılan askeri sevkiyatının Dedeağaç'tan başlayarak, Romanya, Bulgaristan daha sonra da Orta Avrupa'ya uzanacağı belirtildi. Yunan medyasında yapılan haberlerde, sevkiyatı yapacak USNS Yumma tipi askeri savaş gemisinin geçen yıl da benzer bir tatbikat için bölgeye sevkiyat yaptığı hatırlatıldı. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü yaptığı açıklamada sıradan bir tatbikat olduğunu söylerken, "Kasımda, Dedeağaç'a bugüne dek hiç getirmediğimiz kadar çok sayıda uçak ve helikopter ulaşacak." sözleriyle tatbikatın büyüklüğünü vurguladı. 

ABD: TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİNE KARIŞMIYORUZ

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı açıklamada, ABD’nin Yunanistan ile imzaladığı anlaşmaların Doğu Akdeniz’de Türkiye ile problem çıkarmasına ilişkin yaptığı açıklamada, iki ülkenin sınırları ve problemlerini karışmadıklarını, Amerika Birleşik Devletleri’nin müzakereleri desteklediğini belirtti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ned Price, Doğu Akdeniz’de Türkiye-Yunanistan arasındaki sorunlara ABD nasıl etki edecek şeklinde  sorulan soruya şu şekilde cevap verdi; 

"Yunanistan ve Türkiye arasındaki istikşafi müzakerelerin devamı da dahil olmak üzere, Doğu Akdeniz'deki gerilimi düşürme çabalarını destekliyoruz. Prensip olarak, tüm devletleri deniz yetki sınırlarının birleştirilmesine ilişkin sorunlarını diyalog yoluyla ve uluslararası hukuka uygun olarak barışçıl bir şekilde çözmeye teşvik ediyoruz. Bildiğiniz gibi ABD genellikle diğer devletlerin deniz sınırı anlaşmazlıklarını nasıl çözmeleri gerektiği konusunda bir pozisyon almıyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal