Son Dakika! Yasin Börü'nün Ölümüyle Yargılanan 15 Kişiye Ağırlaştırılmış Müebbet Verildi

Yasin Börü'nün ölümü ile yargılanan 15 şahsa ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı.

25.06.2021-16:26 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-17:35) Son Dakika! Yasin Börü'nün Ölümüyle Yargılanan 15 Kişiye Ağırlaştırılmış Müebbet Verildi

Son dakika haberine göre Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada kararını açıklayan mahkeme heyeti tarafından, 15 şahsaYasin Börü'yü öldürdükleri gerekçesiyle 'Çocuğu canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 3 kişiye 23 yıl hapis cezası verilirken, 6 sanığın dosyası ayrılarak bir sanığa beraat kararı verildi. Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşı, 2014'te HDP'nin çağrısı ile başlayan 6-8 Ekim Olaylarında zalimce katledildi. 

Meydana gelen olaylar esnasında daha 16 yaşındayken kaçarak bir apartmana saklanmaya çabalayan ve terör yandaşları tarafından katledilerek cenazesi sokağa atılan Yasin Börü'ye işkenceler devam etti. Kalabalık grup, Yasin Börü'nün cansız bedenini ateşe verip, araçla üzerinden geçti. 

15 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET 

Söz konusu mahkeme, Yasin Börü'nün öldürülmesi davasında verdiği kararı açıkladı. 15 sanık, "canavarca hisle veya eziyet ederek çocuğu öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

6 SANIK BERAAT ETTİ

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada kararını açıklayan mahkeme heyeti tarafından, 3 kişiye de 23 yıl hapis cezası verildi. Davada 6 sanığın dosyası ayrılarak bir sanığa beraat kararı çıktı.

KARAR DAHA ÖNCE YARGITAY'DAN DÖNDÜ

Beklenen mahkeme, Yasin Börü ve 3 arkadaşının katledilmesine dair davada 24 Nisan 2017'de hükmünü açıklamış ancak dosya temyiz üzerine Yargıtaya gönderilmişti. Yargıtay, "canavarca hislerle ve eziyet ederek kasten öldürmek" suçundan ceza verilen 24 sanık ile beraat alan bir sanık hakkındaki kararı bozmuştu. Bozma kararının gerekçesi olarak Börü'nün olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğu belirtilerek, 24 sanığın bu suçu çocuğa karşı işlediğinin değerlendirilmesi gerektiği ifade edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal