Sözcü Gazetesi'nden Algı Operasyonu! YKS Öncesi Katar'la İmzalanan Protokolü 'Sınavsız Üniversite' Yalanıyla Paylaştı

Sözcü Gazetesi algı operasyonuna asıl bir haber daha kattı. YKS'ye bir gün kala bu çirkinliği yaparak milyonlarca öğrencinin hakkına girmeye çalıştı.

25.06.2021-15:10 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-15:10) Sözcü Gazetesi'nden Algı Operasyonu! YKS Öncesi Katar'la İmzalanan Protokolü 'Sınavsız Üniversite' Yalanıyla Paylaştı

Türkiye ile Katar arasında 2 Mart 2021 tarihinde ''Askeri sağlık alanında eğitim ve iş birliği'' protokolü isimli bir anlaşma imzalandı. 

İmzalanan bu anlaşma uyarınca, Türkiye'nin en büyük askeri üslerinden birine ev sahipliği yapan Katar ile askeri iş birliğinin kapsamı daha da genişlemiş oldu.

ASKERİ PERSONEL VE ASKERİ ÖĞRECİLERİ KAPSIYOR

İmzalanan anlaşmanın maddeleri uyarınca Türkiye ve Katar arasında askeri personel ve öğrencileri karşılıklı olarak beraber eğitilecek. Diş hekimliği eğitimi, tıp fakültesi, eczacılık eğitimi, hemşirelik eğitimi gibi alanlarda danışman, eğitici, gözlemci, uzman personel, öğretim elemanı ve askeri öğrenci değişimi ön görülmektedir.



PERSONELLER İÇİN ASKERİ UÇAK VE ORDUEVİLERİ İMKANI

Karşılıklı olarak iki ülke Katar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personel ve öğrencilerine, eğitim süresi boyunca kendi birliklerine ait kamuflaj ve üniformayı giyme hakkı, askeri uçakla seyahat, orduevinde ikamet gibi fırsatlarda tanınmaktadır bu anlaşmayla beraber.


SINAV ŞARTI TÜM YABANCI ÖĞRENCİLER İÇİN GEÇERLİ

Bununla beraber eğitim için seçilecek personellerin, Türkiye ve Katar'ın 'ulusal mevzuat hükümleri' dahilinde değerlendirileceği ifade ediliyor. Günümüzde ise YÖK mevzuatına göre Türkiye'de eğitim alacak (askeri personeller hariç) tüm yabancı öğrencilerde istisna olmaksızın sınav şartı aranmaktadır.

YKS'YE SAATLER KALA OPERASYON

Sözcü Gazetesi iki ülke arasında imzalanan askeri iş birliği anlaşmasını, ''Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi'' başlığı ile okurlarına yayınlamış oldu. Yayınlanan haberde 'askeri personel ve askeri öğrenciler' ifadesi yerine 'Katarlı gençler' tanımı yerleştirildi.


Asılsız yayınlanan habere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da destek verdi. Bu fırsatı da kaçırmadı...


CHP'nin eski cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de asılsız iddiayı gündeme taşıyarak oda bu durumdan geri kalmadı.


MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN YANIT GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Katar vatandaşlarının tıp fakültelerine sınavsız ve ücretsiz gireceği öne sürülenlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, sosyal medya hesaplarında öne sürülen Katar vatandaşlarının tıp fakültelerine sınavsız ve ücretsiz gireceğine dair tartışmaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Söz konusu protokolün askeri sağlık alanında işbirliği protokolü olduğunu bildiren Milli Savunma Bakanlığı, protokolün Katar Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan asker ve sivil personel ile Katar Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapmak üzere eğitim alacak personeli kapsadığı ve bu kişilerin ise misafir personel ve misafir öğrenci statüsünde olacağını ifade etti.

SÖZ KONUSU DEĞİL

Protokole göre her Katarlının sınavsız tıp fakültelerine girmesi diye bir şeyin söz konusu olmadığına dikkat çekildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal