Son Dakika: Valilikten İddialara Yanıt

Karadeniz bölgesinde sel felaketinin yaşandığı sırada, Kastamonu’da yaklaşık 200-300 cesedin toplanığı iddia edilmişti. Yaşanan sel felaketinden sonra Kastamonu Valiliği iddiaları yalanladı.

14.08.2021-11:49 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-12:15) Son Dakika: Valilikten İddialara Yanıt

Kastamonu Valiliği, iddiaları yalanlayarak yazılı açıklamada bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek şu açıklamaları yaptı:


'Maalesef bugün bazı şahıslarca, 250- 300 ceset toplandığı ve kimliklerinin tespit edilemediği şeklinde, gerçek dışı açıklamalarda bulunulmuştur. İlimizde şu ana kadar hayatını kaybeden 32 vatandaşımız bulunmaktadır. Sel felaketi ile mücadelemizi zaafa uğratmaya dönük, bu açıklamayı kınıyoruz.'

SEL İLÇEYİ GÖLE ÇEVİRDİ

Kastamonu’da tsunami gibi gelen selin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. Sel ilçeyi adeta yok etti. Suların alıp götürdüğü her şeyi yerle bir ettiği ilçede, kayıpların aileleri göz yaşları içinde haber bekliyor. Öğle saatlerinde başlayıp aşırı yağışla göle dönen Bozkurt’da iyileşme çalışmaları sürüyor. Ezine Çayı, hızla yükselip bütün ilçeyi göle çevirdi. 

Belediye ekipleri vatandaşları uyararak, araçları güvenli yerlere çekmelerinin gerektiği söyleniyor. Ezine Çayı’na yakın yerlerde ikamet eden vatandaşlar paniğe kapılarak araçları güvenli yerlere çekmeye çalıştıkları sırada sel sularına kapıldıkları iddia ediliyor. 

SU VE ELEKTRİK HENÜZ VERİLMİYOR

Tsunami etkisi yaratan sel, önüne geleni yıkıp geçerek ortalığı savaş alanına çevirdi. Çoğu ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Sel dördüncü kata kadar yükseldi. Evler ve iş yerleri kullanılamaz hale geldi. Su ve elektrik ilçeye henüz verilemiyor. 

Selin yol açtığı faciaya dair yeni iddialar ortaya çıktı. Bu iddialar, Ezine Çay’ının ıslah edilerek dere yatağının daraltılmasına dair açıklamalar yapıldı. Diğer bir iddia ise HES Barajının kapaklarının açılması sebep oldu. Kapakların açılmasıyla birlikte Ezine Çay’ının debisi arttı. Afeti yaşaya vatandaşlar 5 senede yağması gereken yağmurun 1 günde yağdığını belirttiler. 

HALK YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYOR

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre: "Aybige HES ve Ebru HES, Bozkurt ilçesinin merkezinden geçen Ezine Çayı'nın menbasında yer almaktadır. Bu tesisler barajlı/depolamalı HES değildir, kanal tipi projelerdir. 10 Ağustos gecesi saat 11.00'den itibaren elektrik üretimi durdurulmuştur. Regülatörlerde taşkına sebep olabilecek bir depolama bulunmamaktadır. Anılan tesislerin patlayarak ya da kapakları açılarak taşkına sebep olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." Sel felaketini yaşayan Bozkurt halkı, yaralarını sarmaya çalışıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal