Son Dakika: Acımız Giderek Artıyor! Sel Felaketinde Can Kaybı 51'e Yükseldi

AFAD sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Meydana gelen sel nedeniyle Kastamonu’da 34, Sinop’ta 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

14.08.2021-08:59 - (Son Güncelleme: 14.08.2021-18:21) Son Dakika: Acımız Giderek Artıyor! Sel Felaketinde Can Kaybı 51'e Yükseldi

Son dakika haberine göre acı haberler gelmeye devam ediyor. AFAD'dan sel felaketine ilişkin açıklama yaptı. Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu'da 43, Sinop'ta 7 ve Bartın'da 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Bununla beraber toplamda 44 vatandaşımız hayatını kaybetti.

40 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığından yapılan açıklamada, 11 Ağustos tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta sel ve su baskınlarının meydana geldiği belirtildi. Bartın'da Ulus, Kastamonu'da Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ile Sinop'a bağlı Ayancık'ın selden etkilendiği bildirilen açıklamada, afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başladığı kaydedildi. 

7/24 ÇALIŞMA VAR

Meydana gelen sel nedeniyle Kastamonu'da 43 kişinin, Sinop'ta da 7 kişini hayatını kaybettiği ve Bartın'da kaybolan bir vatandaşı arama çalışmalarının sürdüğü aktarılan açıklamada, çalışmaların gece gündüz sürdürüldüğü bildirilerek 'Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlamıştır' ifadeleri kullanıldı.

Diğer yandan Bartın'a bağlı Ulus ilçesi Akörensöküler Köyü'nde kayıplara karışan bir vatandaşı arama çalışmalarının AFAD, İtfaiye, UMKE ve Jandarma ekipleri ile sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, görev yapan araç ve ekiplerden bahse "Sinop Ayancık ve Kastamonu Bozkurt İlçelerinde arama ve kurtarma ekipleri tarafından çalışmalar aralıksız devam ettirilmektedir. Samsun, Amasya, Çorum, Çankırı, Karabük, Giresun, Ordu, Tokat, Bolu, Düzce ve Zonguldak valilikleri teyakkuz haline geçirilmiştir. Bölgede yürütülen çalışmalarda AFAD, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, İl Özel İdaresi, İHH ve YEDAŞ personel ve araçları görev yapmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal