Son Dakika: Üsküdar'da 3 Katlı Bir Binada Patlama!

Üsküdar'da 3 katlı bir binada doğalgaz kaynaklı bir patlama meydana geldi. Olay yerine ekipler sevk edilirken patlama nedeniyle yaralanan vatandaşların olduğu öğrenildi.

07.02.2022-14:01 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-16:32)

Üsküdar'da 3 katlı bir binada bulunan dairelerden birinde patlama meydana geldi. Doğal gaz kaynaklı patlamada yaralılar olduğu belirtilirken, olay yerine sağlık ekipleri ve polis ekipleri sevk edildi. 

DAİRENİN DUVARI YIKILDI

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir binada meydana gelen patlama sonucu dairenin duvarları yıkıldı. İtfaiye ekiplerinin yönlendirildiği binada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı.


PATLAMANIN DOĞAL GAZ KAYNAKLI OLDUĞU BELİRLENDİ

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, teknik ekiplerin verdiği ilk bilgiye göre patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğunu söyledi.

Patlamanın etkisiyle binanın duvarlarının dışa doğru çöktüğünü, kolonların şimdilik ayakta durduğunu belirten Demiryürek: "Öndeki binalar dahil, bu binaları boşaltmış durumdayız. İlk belirlemelere göre 4 yaralı var. İtfaiye ekipleri şu anda binanın içinde ama ihtiyatlı çalışmak durumundayız. Şu ana kadar başka yaralıya ulaşılamadı. Yaralılardan ikisinin durumu nispeten hafif, diğer ikisinin daha ağır. Hastaneye intikalleri sağlandı. 112, İGDAŞ, Üsküdar Belediyesi teknik ekipleri olay yerinde." ifadelerinde bulundu.

2 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Yaralılardan 2 kişinin olay anında evde bulunduğunu ve durumlarının ağır olduğunu ifade eden Demiryürek: "Olay yerine geldiğimde ben de gördüm patlamanın etkisiyle binanın üst katından aşağı düşmüş bir vatandaşımız. 6 itfaiye personeli, ihtiyatlı bir şekilde binada başka kimsenin olup olmadığını kontrol ediyor. Nüfus Müdürlüğü ekiplerimiz de bizdeki bilgiler üzerinden binada yaşayan vatandaşlarımıza telefonla ulaşarak binada olup olmadıklarını teyit ediyorlar." açıklamalarında bulundu.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Öte yandan itfaiye ekiplerinin binadaki enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, polis ekipleri de binada ve patlamanın meydana geldiği dairede inceleme başlattı.

Çevik kuvvet ekipleri de patlamanın meydana geldiği sokakta geniş güvenlik önlemi aldı. 


MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ

Öte yandan meydana gelen patlama nedeniyle binada ve çevredeki binalarda maddi hasar oluştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal