Son Dakika ! TUBİTAK Açıkladı 200 Bin Liralık Karşılıksız Destek Yolda !

TUBİTAK yaptığı açıklamada yeşil projeler üretecek genç girişimciler için 200 bin liralık karşılıksız hibe desteği vereceğini açıkladı.

14.10.2021-11:00 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-15:18) Son Dakika ! TUBİTAK Açıkladı 200 Bin Liralık Karşılıksız Destek Yolda !

Anadolu Ajansı'nın haberine göre  TUBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı  Yeşil  Projeler alanında Ar-Ge çalışması yapmak isteyen genç girişimcilere geri ödemesiz hibe desteği veriyor. Türkiye'nin ekonomi ve sanayisine büyük katkı sağlayacak proje hizmete açıldı.

YEŞİL PROJELER HIZ KAZANACAK

Geçtiğimiz günlerde imzalanan Paris İklim Anlaşması sonrası  yeşil projelere destek vereceğini resmen açıklayan Türkiye yeşil enerji projelerinde geride kalmak istemiyor. Hacettepe Teknokent, Teknoloji Transfer Merkezi ve Konya Ticaret Odası projeye ortak destek veriyor. Proje kapsamında 200 bin liralık hibe desteği sağlanacak.

HER TÜRLÜ YEŞİL PROJE DESTEKLENECEK

Yapılan açıklamalarda İklim değişikliği, çevre ve biyoçeşitlilik, karbon salınımı, temiz enerji kaynakları, yeşil ve sürdürülebilir tarım, temiz ve döngüsel ekonomi, sürdürülebilir akıllı ulaşım gibi geleceğin teknolojileri desteklenecek.


GİRİŞİMCİ OLMANIN ŞARTLARI BELLİ OLDU

Başvuru yapacak girişimcilerin herhangi bir lisans, yüksek lisans, ve doktora programından mezun olmaları bekleniyor. Ayrıca daha önce Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'ndan herhangi bir teknolojik girişim konusunda destek almamış olması gerekiyor. Ayrıca herhangi bir şirket veya kurumun ortaklığında olmaması gerekiyor. Bu şartları sağlayan her genç girişimci ise karşılıksız hibe alma şansına sahip oluyor.

TUBİTAK GENÇLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

TUBİTAK Bireysel Genç Girişim programı kapsamında 2010 yılından bu yana programa katılıp 71 kişi fikirlerini hayata geçirdi. TUBİTAK bu projeler için genç girişimcilere 11,3 milyon lira geri ödemesiz hibe desteği verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal