Son Dakika: TESK'ten Yapılandırma İçin Uzatma Talebi

Vergi, prim ve bazı diğer bazı borçların yapılandırılmasında son haftaya girildi. Borç yapılandırması için süre 30 Eylül'de sona eriyor. TESK ise sürenin uzatılması için talepte bulundu.

28.09.2021-11:35 - (Son Güncelleme: 28.09.2021-18:20) Son Dakika: TESK'ten Yapılandırma İçin Uzatma Talebi

Vergi, trafik cezası, sosyal güvenlik primi, otoyol ve köprü kaçak geçiş cezası, öğrenim kredisi gibi kamuya olan borçların yapılandırılması için tanınan sürede son dört güne girilmiş durumda. Yapılandırma kanunundan yararlanma isteğinde olanların 30 Eylül gününün mesai bitimine dek ilgili vergi dairelerine başvuruda bulunması gerekiyor.

TESK'TEN UZATMA TALEBİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Bendevi Palandöken, yapılandırma kanunu kapsamındaki borçlar için başvuru süresinin uzatılmasını ve taksit ödemelerinin gelecek yıl başlamasını istediklerini bildirdi.

BORÇ YAPILANMASINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, bu ay sonunda başvuru süresi bitecek borç yapılandırmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BAŞVURU SÜRESİ UZATILMALI

Alacakların tahsil edilebilmesi için başvuru süresinin uzatılması gerektiğini belirten Palandöken, esnafın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yaralarını saramamasına karşın borçlarını ödemek için çabaladığını ifade etti.

ESNAFIMIZ DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

Palandöken, borçların yapılandırılmasına ilişkin başvurunun bu ay sonunda biteceğine dikkati çekerek "Tüm esnafımızın yapılandırma imkanından faydalanabilmesi ve devletimizin alacaklarını tahsil edebilmesi için, yapılandırma başvuru süresi yıl sonuna kadar uzatılmalı ve taksit ödemeleri 2022 yılında başlamalı. Esnafımız da borçlarını ödemek istiyor, devletimizin de alacaklarını tahsil etmesi gerekiyor. Bunun mümkün olabilmesi için bu süre uzatımını esnafımız dört gözle bekliyor." ifadeleri kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal