İngiltere'de Nakliye Sorunu Çözülemiyor!

Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılmasının üzerine ortaya çıkan nakliye şoförü eksikliği tedarik zincirini aksattı. Marketlerde meyve-sebze reyonları boşalırken akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

28.09.2021-11:22 - (Son Güncelleme: 28.09.2021-12:44) İngiltere'de Nakliye Sorunu Çözülemiyor!

Brexit denilen Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılmasının üzerine ortaya çıkan nakliye şoförü eksikliği tedarik zincirini sekteye uğrattı. İngiltere'de bu durum tansiyonları yükseltirken marketlerde meyve-sebze reyonları boş kaldı ve akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu. Bazı benzinliklerde ise oluşan sıra dolayısıyla kavgalar çıktı.

İNGİLTERE'DE ŞOFÖR KRİZİ ÇÖZÜLEMİYOR

Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılmasının üzerine ortaya çıkan şoför krizi çözülemiyor. Brexit olayı sonrası AB vatandaşı şoförler ülkelerine döndü. Ülke genelindeki nakliye sürücülerinin sayısı ciddi oranda düşüş yaşandı.

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre şoförlerin toplam sayısı, ihtiyaç duyulanın yaklaşık 100 bin altında olduğu görülüyor. Gıdadan, imalat ve enerji sektörüne kadar, tedarik zincirinde kayıp başladı. İngilizler, hükümetin sükunet çağrılarını görmezden geliyor, akaryakıt stokluyor.

BAZI AKARYAKIT İSTASYONLARI KAPATILDI

İngiliz şirketleri BP ve Tesco Alliance bazı akaryakıt istasyonlarını kapatacağını duyurdu. Uzun kuyrukların oluştuğu akaryakıt istasyonlarında yakıt tükendi, pompalar kullanım dışı kaldı.

HÜKÜMET HALKA SUÇLAMADA BULUNDU

Çevre Bakanı George Eustice, benzin istasyonlarına yakıt sağlamak için askerlerden yararlanma planlarının olmadığını ancak ordunun acil durum biriminin her zaman beklemede olduğunu söyledi.

Benzin alımını koronavirüs pandemisinin başındaki panik alışverişine benzeten Eustice, "İnsanların buna alıştığı ve tekrar normal hayata döndüğü bir nokta olacağını" savundu.

Eustice, "İnsanlar bunu ne kadar erken yaparsa o kadar iyi. İstasyonlarda benzin olmamasının tek nedeni, insanların ihtiyaçları olmayan benzini satın almasıdır" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal