Son dakika: Milyonların gözü bu haberde! AK Parti'den 3600 ek gösterge ve asgari ücrete zam açıklaması

AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu "3600 ek göstergeyi temmuz ayına kadar bu yasama döneminde çıkaracağız." açıklamasında bulundu.

30.03.2022-14:23 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-15:12) Son dakika: Milyonların gözü bu haberde! AK Parti'den 3600 ek gösterge ve asgari ücrete zam açıklaması

Yılbaşında zam uygulaması yapılarak 4253 liraya yükseltilen asgari ücret, son dönemde ikinci bir zam tartışmalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Milyonlarca kişinin beklediği ek göstergede tarih belli oldu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu konuya ilişkin: "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin de durumu değerlendirilecek." ifadelerini kullandı.

EYT'li kardeşlerimizle de helalleşeceğiz

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu açıklamasında: "Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin de durumu ele alınacak. EYT'li kardeşlerimizle de helalleşeceğiz." sözlerine de yer verdi.

3600 Ek Gösterge

Ne kadar zam gelecek?

3600 ek gösterge ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar hızla devam ediyor. 16 Şubat'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapılan ilk toplantının ardından taraflar geçtiğimiz haftalarda ikinci kez bir araya geldi. Üçüncü toplantının ise 10 Mayıs'ta yapılacağı bildirildi. Yaklaşık 5 milyon çalışanın maaşlarında 3600 ek gösterge ile 1300 lirayı aşan artış yaşanması bekleniyor.

Ek göstergenin ardından sıra EYT'ye gelecek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ise çalışmalarına başlanması içinse milyonlarca çalışanın beklediği diğer bir mesele olan 3600 Ek Göstergenin çözüme kavuşturulması gerekiyor. Mayıs ayında Meclis'e gelmesi beklenen düzenlemenin hemen ardından EYT konusunda çalışmaların da Ek Gösterge meselesinin çözülmesi ile başlayacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle 10 Mayıs tarihinin EYT'liler için de kritik tarih olarak ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal