Diyarbakır'da hırsızlar 8 kere camiyi soydu: İmamın psikolojisi bozuldu!

Diyarbakır’da bulunan Şeyh Said Efendi Cami hırsızların hedefi oldu. Cami imamının aldığı tedbirlere rağmen cami 8’nci defa soyulunca imam bu olaya tepki göstererek psikolojisinin bozulduğunu dile getirdi.

30.03.2022-13:59 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-14:44)

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi'nin Bağcılar Mahallesinde bulunan Şeyh Said Efendi Cami, 7 defa üst üste hırsızların hedefi olmuştu. Cami büyütme çalışması inşaatı devam ederken 8. defa hırsızların camiye girmesi üzerine 13 bin 850 TL zarar meydana geldi.

Güvenlik kameralarına yansıdı

Camiye giren hırsızlar, 30 adet musluk, 2 sıva mastarı, 2 el arabası, 2 ayaklı merdiven, tuğla sepeti, 2 adet kum kepçesi ve bir adet demir ayakkabılık çalarak kayıplara karıştı. O anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Hırsızlar ilk önce su vanasını kapattı, ardından kameranın yönünü çevirdikten sonra muslukları söktü. Hırsızlar dışarıda bulunan ayakkabılığı da alarak kayıplara karıştı.

Şeyh Said Efendi Cami

Cami imamı yetkililere seslendi

Cami imamı Ahmet Yağmur psikolojisinin bozulduğunu vurgulayarak:“8 defa hırsızlık olayımız oldu müracaat etmemize rağmen sonuç alamadık. Bunun sonu gelmiyor. Son hırsızlıkta toplam 13 bin 850 TL zararımız oldu, psikolojimiz bozuldu kimse bize yardımcı olmuyor. Bu gidişle can güvenliğimizde kalmadı gibi, birisinin buna dur demesi lazım. Allah rızası için cami Ehli İmanın yeridir hepimiz sorumluyuz, buna bir çözüm getirilmesi konusunda yetkililerden yardım istiyoruz. Bunlarda Allah korkusu yok, camiye saygı yok. Temmuz ayından beri 4 kat ek bina yapıyoruz zaten borç harç içerisindeyiz, sıkıntılarımız var bunların malzemeleri çalmasıyla psikolojimiz daha da bozuldu, moralimiz hiç yok. Bazen moralimiz o kadar bozuk ki zor camiye geliyoruz.” ifadeleri ile yetkililere seslendi.

Şeyh Said Efendi Cami

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal