Son Dakika, Milli Muharip Uçağının Motoru 2023 Yılında Çalışacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş Genel Müdürü Temel Kotil Milli Muharip Uçağı hakkında bilgiler verdi.

11.11.2021-09:02 - (Son Güncelleme: 11.11.2021-09:37)

Son dakika gelen bilgilere göre, Ulusal ve uluslararası birçok firmanın en yeni ürünlerinin sergilendiği SAHA EXPO 2021 etkinliği 11 kasım itibariyle başladı. Savunma sanayi ve uzay alanlarında yerli ve milli ürünler geliştirmek amacıyla kurulan SAHA EXPO vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor.

SAHA EXPO 2021 etkinliğinde bizzat yer alan ve Milli Muharip Uçağı hakkında bilgiler veren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş Genel Müdürü Temel Kotil uçak hakkında bilgiler vererek şu ifadelere yer verdi; "Uçak yapmak demek, ilk parçasının kesilmesi havacılık sektörü açısından heyecan verici bir gelişmedir. Düğmeye basıldı. Törende düğmeyi tasarımı yapan genç arkadaşa bastırdık. Milli muharip uçak yapıyorsanız, uçağın bu bölgesi hava alanı. Bu bölgeden içeri havayı emiyor. Süpersonik ama… Süpersonik olursa havayı yarmıyor.”


MOTORLAR 30 TON İTME KUVVETİ SAĞLIYOR

Milli Muharip Uçağı hakkında bilgiler vermeye devam eden Temel Kotil uçağın motorlarının çok güçlü olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; "Buradan bir kuvvet oluşuyor. Bunun arkasında motorları var. Hava buradan geliyor ve motorlara giriyor. İlk yanma odası ve ikinci yanma odasından geçiyor. İki motorun verdiği güç uçağı itiyor. 30 tonla bunu itiyorsunuz.”

MİLLİ MUHARİP UÇAĞI'NIN MOTORU 2023 YILINDA HAZIR OLACAK

Milli Muharip Uçağının 2023 yılında hazır olacağını aktaran Temel Kotil yaptığı konuşmayı şu sözler ile sonlandırdı; "Bu uçağın 18 Mart 2023'te motoru çalışacak. Motor çalıştı ne demek? Bunun içindeki hidrolikleri, yakıt sistemini yerleştirdim. Pilotu da kokpite oturttum. Bütün ekranları, hazırlıkları bitti ve motoru çalıştıracak demek. 18 Mart 2025'te de inşallah havada göreceğiz."


MİLLİ MUHARİP UÇAĞI 2025 YILINDA GÖKLERDE

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü Milli Muharip Uçağının, 2023 yılında motor çalıştırması bekleniyor. 2025 yılında ise uçması planlanan Milli Muharip Uçağı, 2028 yılında hava kuvvetlerine teslim edilecek. Milli Muharip Uçağı, geçtiğimiz eylül ayında TEKNOFEST'te de görücüye çıkmıştı. Temel Kotil, burada yaptığı açıklamada, 18 Mart 2023'te motoru çalıştıracak şekilde çalışmaları devam ettirdiklerini, uçağın 18 Mart 2025'te de uçacağını söylemişti. Kotil, uçağı 2028'de de hava kuvvetlerine teslim etmeyi hedeflediklerini açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal