Son Dakika! Milli Eğitim Bakanlığı Duyurdu: Telafide Ben de Varım Programı Başvuruları Bugün Başladı

''Telafide Ben de Varım'' programı Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) çerçevesinde yürütülecek olan eğitimlere başvurular bugün başladığı duyuruldu.

21.06.2021-14:21 - (Son Güncelleme: 22.06.2021-16:00) Son Dakika! Milli Eğitim Bakanlığı Duyurdu: Telafide Ben de Varım Programı Başvuruları Bugün Başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 yıldır eğitimler, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak online uzaktan eğitim yolu ile başlamış olan 2020- 2021 eğitim öğretim senesi 2 Temmuz Cuma günü sona ereceği bildirildi.

Bu kapsam dahilinde e-Okul sisteminde yoğunluk oluşturmaması için ilkokul, ortaokul, ve lise düzeyindeki yaklaşık 18 milyon talebenin 2020- 2021 eğitim öğretim senesi karneleri, 18 Haziran tarihinden itibaren e-Okul'dan erişime açılmıştı. Başvurular ise 2 Temmuz tarihine kadar sürecek...

Karnelerin 18 Haziran tarihinde erişime açılmasının ardından 5 Temmuz- 31 Ağustos arasında gerçekleştirilmesi planlanmış olan ''Telafide Ben de Varım'' programı çerçevesinde yürütülmesi planlanan eğitimler için başvuruların bugün başladığı bildirildi. Telafi eğitimlerine başvurular 2 Temmuz'a kadar süreceği duyuruldu.

Talebeler, bu süreçte Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden faydalanabilecek.

Program dahilinde okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek olan sosyal, bilimsel, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinlikler ile ilgili ayrıntılara, ''https://telafidebendevarim.meb.gov.tr''adresinden erişim sağlayabilecek. Program ise dört ana temaya uygun planlanacağı belirtildi.

Gönüllülük esasına göre talebeler, öğretmenler ve velilere dairde eğitim faaliyetlerini içermiş olan program, ''sosyal-duygusal'',  ''eğitim faaliyetleri fiziksel'', ''akademik gelişim'' ve ''özel eğitim alanı'' olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacağı belirtildi. Yapılan başvurular, eğitim faaliyetinin açıldığı okula yapılacak.

Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen talebeler, veli izin belgeleri ile eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurabilecek.

Programa başvuruları kabul edilen talebeler, öğretmen ve velilere kabul edildiklerine ilişkin bilgilendirme, faaliyeti açan okul müdürlükleri tarafınca yapılacak. 

Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik talebe grubunun oluşması gerekecek ve özel eğitim talebelerine ise açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

Program dahilinde gerçekleşecek olan bütün eğitim faaliyetleri Sağlık Bakanlığı tarafınca tespit edilen koronavirüs salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilecek.

Eğitim faaliyetlerine katılacak bütün talebeler, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak ve bu duruma dair gerekli önlemler alınacak.

Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve materyallerinehttps://telafidebendevarim.meb.gov.trinternet adresinden erişilebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal