Son Dakika! Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Uyarısı Geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumuna ilişkin son tahminler geldi. Gelen tahminlere göre, yaşanacak ani sel, su baskını, rüzgar ve dolu, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunması gerektiği belirtildi.

08.07.2021-09:57 - (Son Güncelleme: 08.07.2021-10:13) Son Dakika! Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Uyarısı Geldi!

Son zamanlarda etkisini gösteren kavurucu ve bunaltıcı sıcaklar yerini şiddetli yağışlara bırakmıştı. Temmuz ayının ikinci haftasında ise yer yer görülen yağışlı hava etkisini sürdürmeye hala devam ediyor. Buna bağlı olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ise son dakika uyarısı geldi. Gelen son dakika uyarısına göre 9 şehrimizde kuvvetli yağış hakim olacak. Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve Çankırı'nın batı ilçelerinde bugün yerel olarak yağmur şiddetini gösterirken Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde ise gök gürültülü yağış yaşanacak. Diğer yandan ani sel, su baskınına karşı bu illerimizde ikamet eden vatandaşlara Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden dikkatli olunması gerektiği hususunda bir takım uyarılar art arda gelmeye başladı. İşte hava durumu raporu ile son dakika gelişmesinin tüm ayrıntıları. 

ETKİLİ OLACAK SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENEN 9 İL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen uyarılar doğrultusunda Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve Çankırı'nın batı ilçelerinde bugün yerel olarak şiddetli yağış bekleniyor. MGM tarafından gelen son tahminlere ilişkin, bugün ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Samsun, Artvin, Ardahan ve Kars çevreleri ile Isparta'nın doğu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. Yağacak olan yağışların Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve Çankırı'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması düşünülüyor. 

HAVA SICAKLIKLARINDA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Diğer yandan hava sıcaklıklarında mühim bir değişiklik düşünülmüyor. Sıcaklıkların Akdeniz kıyı kesimleri ile doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Çıkan rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı ve zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu yönlerden yer yer şiddetli bir şekilde eseceği düşünülüyor.

SEL VE SU BASKINI GİBİ OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKAT!

Bununla beraber yaşanacak ani sel, su baskını, yağış anında şiddetli rüzgar, dolu, heyelan ve ulaşımda yaşanacak olan aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekiyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

ÇANAKKALE °C, 32°C Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 

KIRKLARELİ °C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel sağanak yağışlı 

KOCAELİ °C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 

EGE

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İZMİR °C, 36°C Az bulutlu ve açık 

KÜTAHYA °C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 35°C Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 35°C Az bulutlu ve açık 

AKDENİZ 

Az bulutlu ve açık, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta'nın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 34°C Az bulutlu ve açık 

ANTALYA °C, 37°C Az bulutlu ve açık

HATAY °C, 33°C Az bulutlu ve açık

ISPARTA °C, 31°C Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeybatı kesimleri ve Konya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ankara'nın kuzey (Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere) ve Çankırı'nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA °C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam ve Çamlıdere'de kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR °C, 27°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA °C, 29°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

YOZGAT °C, 27°C Parçalı ve az bulutlu 

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU °C, 23°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE °C, 27°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

SİNOP °C, 29°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

ZONGULDAK °C, 25°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve az bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin çok bulutlu, öğle saatlerinin ardından Artvin çevreleri ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin, akşam saatlerinde ise Samsun çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 33°C Parçalı ve az bulutlu

BAYBURT °C, 30°C Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 28°C Parçalı bulutlu, akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

TRABZON °C, 27°C Parçalı bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 30°C Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 30°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 35°C Az bulutlu

VAN °C, 28°C Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN °C, 39°C Az bulutlu ve açık

DİYARBAKIR °C, 39°C Az bulutlu ve açık 

GAZİANTEP °C, 38°C Az bulutlu ve açık

SİİRT °C, 38°C Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m,; Görüş: İyi. 

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, Görüş: İyi.

EGE 

Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi akşam saatlerine kadar kuzeybatıdan 4 ila 6; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ 

Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi. 

VAN GÖLÜ 

Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal