Son Dakika: MEB Anaokullarında 14 Gün Olan Karantina Süresinin Değiştirildiğini Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, anaokullarındaki 14 gün olan karantina süresinin 10 güne düşürüldüğünü açıkladı.

28.10.2021-14:13 - (Son Güncelleme: 28.10.2021-18:14) Son Dakika: MEB Anaokullarında 14 Gün Olan Karantina Süresinin Değiştirildiğini Açıkladı!

İki yıl kadar önce ilk olarak Çin'de başlayan ve hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Son yılların en büyük salgını olarak adlandırılan Kovid-19'un yayılmasının önüne geçilmesi için aşılama çalışmaları devam ediyor. Okulların açılması ile vaka sayılarının artması sonrası birçok kişi tekrardan uzaktan eğitime geçilecek mi? sorusunu merak etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, koronavirüsün eğitim sürecisne etkileri hakkında merak edilenleri açıkladı. Bakan Özer, okullarda pozitif çıkan ve temaslı öğrencilerle ilgili yeni bir uygulamaya geçildiğine dikkat çekerek, eğitim sürecinde uygulanacak tedbirleri tek tek anlattı. Koronavirüsün yayılmasının önüne geçilmesi kapsamında ilk olarak karantina süreleri ile ilgili yenilik yaptıklarını belirten Özer, yeni uygulamanın vakit kaybetmeden başlayacağının altını çizdi. 

Dün eğitim alanındaki yeni projelerden ve hedeflerden bahseden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugünde son dakika açıklaması yaparak anaokullarındaki karantina süresinin 14 günden 10 güne düşürüldüğünü açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamada, yeni karantina süresi uygulamasının yarından itibaren geçerli olacağı öğrenildi. Koronavirüsle mücadele döneminde yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla birlikte pozitif ve temaslı öğrencilerin karantina süreleriyle ilgili açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den gelen son dakika açıklaması bu kez anaokullarıyla ilgili. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, anaokullarında 14 gün olan karantina süresinin yarından itibaren 10 gün olarak uygulanacağını duyurdu. Yeni uygulamanın yarından itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NIN DÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Eğitim alanındaki hedeflerle ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimin öneminden bahsederek, okul öncesi eğitim almış olanları okul öncesi eğitim almamış olanlar ile kıyaslandığında çok büyük başarısal ve adaptasyonsal farkların olduğunu aktardı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndaki hedeflerle ilgili son dakika açıklamaları yaptı. Bakan Mahmut Özer, ‘5 yaşa anaokullarının zorunlu hale getirilmesi yönündeki hedefimizi gerçekleştirmek için tüm planlarımızı ve bütçe yapılandırmamızı yapıyoruz’ dedi. Bakan Özer, ‘10000 Okul Projesi kapsamında 3 bin yeni anaokulu yapılacak, aynı proje ile 40 bin yeni ana sınıfı açılacak’ sözlerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal