Son Dakika: Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan yol heyelan nedeniyle çöktü!

Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan yol heyelan nedeniyle çöktü. Düzce-Sakarya yolu trafiğe kapatıldı. Bölgede çalışmalar sürüyor. İşte o görüntüler..

06.04.2022-13:49 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-15:54)

Düzce ve Zonguldak illeri ile Sakarya arasında ulaşımı sağlayan Karadeniz Sahil Yolu, aşırı kar yağışının ardından eriyen kar sularının etkisi ile Akçakoca Edilli mevkiinde meydana gelen heyelan sonucu çöktü. Yol kullanılmaz hale gelirken, asfalt tamamen zarar gördü.

Çökme sonrası yol, her iki yönlü trafiğe kapatıldı

Olay yerine gelen Jandarma ekipleri, Hemşin köyü sapak mevkiinde yolu kapattı. Araçların geçişine izin vermedi. Düzce- Sakarya istikametine gidecek araçlar ise köy içlerinde oluşturulan alternatif yollara yönlendirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Karasu istikametine gidecek ağır tonajlı araçların trafiği kullanmalarına izin verilmezken, diğer araçlar için köy yollarından ulaşım sağlanıyor.

Heyelan

Geldiler yaptılar ama yeterli olmadı

Daha önce aynı yolda çökme yaşandığını dile getiren Hasan Parlak konuya ilişkin: "Ben Kalkın köyünde oturuyorum. Yolun bir kısmı geçen sene çökmüştü. Kar yağışı sonrasında burada heyelan meydana geldi. Geçen sene aynı noktada meydana gelen çökmede ekipler, bu bölgeye geldiler. Taş duvar ördüler. Örülen taş duvara rağmen yeniden çöktü. Buranın zemininin yapılmasında bir hata var. Her sene burada çökme meydana geliyor. Bu sene daha fazla çöktü. Geçen sene çökme meydana gediğinde tek şeritten çalışıyordu. Geldiler yaptılar ama yeterli olmadı. Bu defa yaşanan çökmede yol tamamen kapandı. Yolun diğer tarafındaki köylerde kalan vatandaşların hepsi şu anda mağdur." sözlerinde bulundu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal