Bolu dağı tüneli açık mı? Heyelan nedeniyle kapalı olan Bolu Tüneli açıldı mı, ne zaman açılacak?

Bolu dağı tünelinin giriş kısmında dün akşam saatlerinde meydana gelen heyelan olayı sonrası tünelin giriş ve çıkışları çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştı. Bölgedeki son gelişmeleri merak eden vatandaşlar ise tünelin trafiğe tekrar açılıp açılmadığını yoğun bir şekilde araştırırken 'Bolu dağı tüneli açık mı?' 'Heyelan nedeniyle kapalı olan Bolu Tüneli açıldı mı, ne zaman açılacak?' sorularına yanıt arıyor.

04.04.2022-11:14 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-11:14) Bolu dağı tüneli açık mı? Heyelan nedeniyle kapalı olan Bolu Tüneli açıldı mı, ne zaman açılacak?

TEM yolunun Bolu Dağı Tünelinin Ankara istikameti giriş yönünde dün saat 19.50'de bir heyelan meydana geldi. Tünelin üzerinde bulunan toprakların yola kaymasıyla meydana gelen heyelan sonrası Bolu dağı tünel ve giriş çıkışlarına bağlantılı yollar çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. 

TEM Otoyolunda İstanbul yönüne giden tüm araçlar Abant kavşağından, Ankara tarafına giden araçlar ise Kaynaşlı kavşağından D-100 Karayolu girişlerine yönlendirildi. Bölgede yoğun bir çalışma başlatan karayolları ekipleri ise yoldaki toprağı kaldırmak için iş makinelerini kullandı.

Bolu dağı tüneli açık mı?

Bolu dağı tüneli açık mı?

Dün akşam saatlerinde tünelin üstündeki toprağın yola dökülmesi sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan Bolu Tünelinin henüz açılmadığı bildirildi. Yolda biriken toprak örtüsün ekiplerin başlattığı çalışmalar sonucu kaldırıldığı bildirilirken devam eden heyelana tehlikesinden dolayı da yolun henüz ulaşıma açıklamadığı aktarıldı.Bölgede etkili olan sağanak yağmurun heyelan riskini artırdığı bildirilirken heyelandan dolayı kapatılan Bolu-Mengen kara yolunda da karayolları ekiplerinin yoğun çalışmalarının devam ettiği söylendi. Bu nedenle araçların D-100 kara yoluna yönlendirilmesine devam ediliyor.

Heyelan nedeniyle kapalı olan Bolu Tüneli ne zaman açılacak?

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit, bölgeye giderek çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı. Vali Ümit, yetkililerle görüşmesi sonrası yaptığı açıklamasında bir aksilik çıkmadığı sürede yolun bugün açılmasının planlandığını belirterek çalışmaların bu yönde devam ettiğini söyledi. Heyelanın geldiği yerin kontrol altına alınması gerektiğini sözlerine ekleyen Vali Ümit, bununla ilgili de ilerleyen saatlerde teknik ekip tarafından verilecek rapor doğrultusunda gün içerisinde yolu trafiğe açmayı planladıklarını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal