Son Dakika: Karadeniz Isınıyor! Ruslar İngiliz Savaş Gemisine Uyarı Ateşi Açtı

Rusya'nın, kara sularını ihlal ettiği gerekçesi ile Karadeniz'de sıcak temas yaşandı. İngiliz donanmasına ait savaş gemisi HMS Defender'a uyarı atışı yaptığı belirtildi.

23.06.2021-15:05 - (Son Güncelleme: 23.06.2021-16:08) Son Dakika: Karadeniz Isınıyor! Ruslar İngiliz Savaş Gemisine Uyarı Ateşi Açtı

Rusya ile İngiltere arasında Karadeniz gerilimi tüm hızıyla devam ediyor.

Karadeniz'de sıcak temas devam ediyor. Rusya'nın, İngiliz donanmasına ait savaş gemisine ateş açtığı bildirildi.

İngiliz savaş gemisi HMS Defender ile Hollanda'ya ait Everstsen savaş gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e doğru açılmıştı.

SINIR İHLALİ YAPILDI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafınca yapılan açıklamada, İngiltere'ye ait ''Defender'' savaş gemisinin, Rusya tarafınca yasa dışı şekilde ilhak edilen Kırım'ın güneybatısında bulunan Felenk'te sınırı ihlal ettiği öne sürüldü.

UYARI ATEŞİ AÇILDI

Bu sebeple de ''Su-24M'' savaş uçağının havalandırıldığı ifade edilen açıklamada, ''Sınırları koruyan Rus gemisi, 12.06 ve 12.08'de İngiliz gemisine uyarı ateşi açtı. Su-24M, dokuz dakika sonra Defender gemisinin rotasına yönelik bombalama uyarısı yaptı.'' ifadelerine yer verildi.

İNGİLİZ ATEŞE BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafınca yapılan açıklamada, Rusya'nın Karadeniz Filosu ve Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) bağlı sınır muhafızlarının ortak eylemleri ile İngiliz savaş gemisinin sınırı terk etiği ve olaya dair İngiltere'nin Moskova Büyükelçiliğindeki askeri ataşesinin Rusya Savunma Bakanlığına çağrıldığı belirtildi.

İngiliz gemisinin ihlal yaptığı öne süren Felenk, Kırım'ın kara suları içinde bulunmaktadır. Rusya, Kırım'ı 2014 tarihinde ise yasa dışı ilhak etmişti.

Uluslararası hukuk kurallarına göre de  Kırım Ukrayna'ya ait olarak kabul edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal