Son Dakika: Kabil Havalimanı'nda Çatışma Meydana Geldi

Alman ordusundan duyuru geldi. Kabil Havalimanı'nda çatışma çıktı.

23.08.2021-09:25 - (Son Güncelleme: 23.08.2021-09:25) Son Dakika: Kabil Havalimanı'nda Çatışma Meydana Geldi

Son dakika haberine göre Kabil Havalimanı'nın kuzey kapısında kimliği henüz tespit edilemeyen silahlı kişiler, Batılı güvenlik güçleri ve Afgan muhafızları içinde çatışma şiddetli çatışma yaşandı.

1 ÖLÜ, 3 YARALI

Yaşanan çatışmanın üzerine konuya ilişkin açıklama geldi. Almanya Silahlı Kuvvetleri tarafından gelen açıklamada, ABD ve Alman güçlerinin de içinde bulunduğu çatışmada bir Afgan muhafız öldü, 3 kişi yaralandı. Ölen Afgan'ın havalimanını korumak için görevlendirilen Taliban mensuplarından biri olup olmadığı hakkında bilgi paylaşılmadı.

HAVALİMANINDA KAOS GÖRÜNTÜLERİ

Bununla beraber Taliban'ın başkent Kabil'i ele geçirmesinden sonra Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndaki tahliyeler hızlanırken, bölgede ara ara kaos ve şiddet görüntüleri yaşanıyor.

JOE BIDEN: TEHLİKELİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Diğer yandan önceki hafta gelen açıklama doğrultusunda ABD birliklerinin 31 Ağustos tarihinden sonra da havalimanında kalmaya devam edebileceğinin bilgisini veren Başkan Joe Biden, Afganistan'daki güvenlik durumunun hızlı şekilde değiştiğini ve tehlikesinin sürdüğünü dile getirmişti. Joe Biden konuya ilişkin olarak 'Net söylemek gerekirse, binlerce insanın Kabil'den tahliyesi zorlaşıyor ve acı verici bir hal halıyor' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal