Son Dakika! İzmir'de deprem oldu

İzmir'in Seferhisar ilçesinde bu sabah saat 11:02'de 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin derinliğinin 6,9 kilometre olduğu belirtildi. Depremin merkez üssünün Seferhisar ilçesine olan uzaklığının ise 27,65 kilometre olduğu ifade edildi.

19.04.2024-11:34 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-12:19) Son Dakika! İzmir'de deprem oldu

Seferhisar ilçesinde meydana gelen depremin, bölgede hafif şiddette hissedildiği bildirildi. Şu ana kadar can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi verilmedi. Depremin ardından yetkililer, hasar tespit çalışmalarına başladı.

AFAD'ın açıklaması

AFAD, depremin büyüklüğü ve merkez üssü hakkında detaylı bilgi verirken, vatandaşların depreme karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Depremin derinliği ve merkez üssünün uzaklığı gibi parametreler, depremin etkisinin ve olası hasarın boyutunu belirlemede önem taşıyor.

Deprem nedeniyle bölgede kısa süreli bir panik yaşandığı, ancak vatandaşların kısa sürede normale döndüğü belirtildi. Deprem anında sokaklara çıkan vatandaşlar, hasar olup olmadığını kontrol etmek için evlerine döndüler. Şu ana kadar ciddi bir hasarın olmadığı ancak hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.


Depremin bölgedeki son durumu

İzmir ve çevresinde sık sık depremler meydana geliyor. Bu nedenle bölge halkı deprem konusunda oldukça duyarlı. Depremin ardından bölgede artçı sarsıntı olabileceği ve vatandaşların bu konuda tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarılar yapıldı. Yetkililer, bölgede yaşayan vatandaşlara deprem çantası hazırlamaları ve acil durum planı yapmaları konusunda önerilerde bulundu.

İzmir'in Seferhisar ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, bölge halkını tedirgin etti. Şu ana kadar ciddi bir hasarın olmadığı ve can kaybının yaşanmadığı belirtilirken, hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlar, deprem konusunda dikkatli olmalı, gerekli önlemleri almalı ve yetkililerden gelebilecek uyarıları dikkate almalıdır.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal