Son Dakika: İçişleri Bakanlığı Açıkladı! Turuncu Listedeki Terörist Yakalandı

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre PKK/KCK terör örgütünde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Turuncu Kategorideki örgüt mensubu, Diyarbakır Emniyetinin çalışması ile yakalandı.

27.08.2021-16:18 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-17:54) Son Dakika: İçişleri Bakanlığı Açıkladı! Turuncu Listedeki Terörist Yakalandı

İçişleri Bakanlığı, PKK/KCK terör örgütünde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten ve turuncu listede aranan Hatun Dağtaş'ın Diyarbakır'da yakalandığını ortaya çıktı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, PKK/KCK terör örgütünde sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve terörden arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan Lilit Amed kod adlı Hatun Dağtaş'ın Diyarbakır'da bir köy evinde saklandığı belirlendi. 

Terörist Dağtaş, Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonla Kocaköy ilçesinde saklandığı köy evinde yakalandı.

EYLEMLERİN PLANCISI ÇIKTI

Teröriste yardım ve yataklık etmekten 2 kişinin de gözaltına alındığı operasyonda, 1 adet kalaşnikof piyade tüfeği,1 adet tabanca, 2 adet el bombası ile birlikte çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Teröristin, 26 Temmuz 2011 tarihinde Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesinde bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü/Motosikletli Timler Amirliği Hizmet Binasına el bombası atılması olayını planlayan örgüt mensuplarından olduğu, ayrıca Diyarbakır kırsal alanında gerçekleştirilen çok sayıda eylemin planlayıcısı olduğu tespit edildi.

Sorumlu düzeyde faaliyet gösteren örgüt mensubu ile birlikte yakalanan 2 kişinin adli işlemleri devam ediyor. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal