Son dakika gelen bilgilere göre, Adana'da kendisine şiddet uygulayan ve fuhşa sergileyen eşini vuran Çilem Doğan'a verilen 15 yıl hapis cezasını Yargıtay onadı.
Adana'da 2015 yılında yaşanan olayda Çilem Doğan, kendisine şiddet uygulayarak fuhşa sürükleyen eşi Hasan Karabulut'u tabancayla vurarak öldürmüştü. Olayın ardından tutuklanan Çilem Doğan'ın davası ülke çapında gündem olmuş, birçok kadın derneği tarafından takibe alınmıştı.
2015 yılında davadan serbest bırakılan Çilem Doğan'a yerel mahkemenin verdiği 15 yıllık ceza ise Yargıtay tarafından onandı. Daha önce kefaletle serbest bırakılan Çilem Doğan, onama cezası nedeniyle tekrar cezaevine girecek. Çilem Doğan, yaşanan olaylara tepkisini şu sözlerle belli etti; "Aslında beni değil 8 yaşındaki bir kız çocuğunu mahkum ettiler"
Ev hanımı olan Çilem Doğan, 2013 yılında evlendiği 1 çocuğunun babası olan Hasan Karabulut'u şiddet ve zorla fuhuş yaptırmak istemesinden dolayı 8 Temmuz 2015 tarihinde vurarak öldürmüştü. Çilem Doğan'ın avukatı, müvekkilinin uygun görülecek adli kontrol tedbirleriyle tahliye edilmesi için talepte bulundu. Mahkeme heyeti ise Çilem Doğan'ı 20 Haziran 2016'da 50 bin TL kefaletle tahliye etti. Dava ise Yargıtay'a gönderildi. 5 yılın ardından bugün Doğan'ın 15 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Kararla birlikte Doğan, yeniden cezaevine girecek. Kararla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çilem Durmaz tepkisini şu sözlerle dile getirdi; 'Bu kararla aslında beni değil 8 yaşındaki kız çocuğunu hapsettiler. 8 yaşındaki kız çocuğu hem annesiz hem babasız büyüyecek. Beni aslında mahkum etmediler. 8 yaşındaki bir kız çocuğunu sahipsiz bıraktılar. Çok üzgünüm. Adalete olan inancımı kaybettim. Mücadelemiz devam edeceğiz. Bir şekilde kazanacağız'
İfadesinde boşanmak için mahkemeye başvurduğunu ancak aile büyüklerinin araya girmesi ve eşinin tehditleri nedeniyle vazgeçtiğini belirten Doğan, eşinden gördüğü şiddet nedeniyle 9 defa koruma kararı aldırdı.
Doğan 'ın ifadesine göre, geçen yıl 8 Temmuz 'da belindeki silahını yastığın altına koyan eşi " Antalya 'ya gidiyoruz. Bana fuhuş yaparak para kazandıracaksın" dedi. Doğan 'ın tepkisi üzerine de " Ne diyorsam onu yapacaksın " diyerek saçlarından sürüklemeye başladı. Yatağın üzerine düşen Doğan, yastık altındaki tabancayı alarak eşini öldürdü.