Son Dakika: Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından 15 Temmuz Genelgesi Yayınlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, tarafından son dakika 15 Temmuz genelgesi yayınlandı.

01.07.2021-12:17 - (Son Güncelleme: 01.07.2021-16:25) Son Dakika: Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından 15 Temmuz Genelgesi Yayınlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile Türkiye genelinde gerçekleşmesi planlanan programlara dair genelgeyi son dakika haberi olarak yayımladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafınca yapılan son dakik haberine göre açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasını taşıyan genelge, 81 il müftülüklerine gönderildi.

Bu bağlamda gerçekleşmesi planlanan programlara dair 15 Temmuz ruhunun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Ek olarak bu seneki 15 Temmuz programları tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle özel tedbirler alınacak.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN CAMİLERDE HATİM OKUNACAK

Yayınlanan son dakika genelgesine göre, 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde camilerde vatandaşların katılımı ile de ''Şehitlerimiz İçin Kur'an Okuyoruz'' etkinliği yapılması planlanıyor.

Bu dahilde 15 Temmuz'a kadar bütün cami ve Kur'an kurslarında hatimler okunacak.

15 Temmuz Perşembe günü öğle namazı öncesi tüm il ve ilçe merkez camilerinde, şehitlerin ruhlarına ithafken ''Kur'an-ı Kerim Ziyafeti'' programları yapılacak.

Ankara'da ise aynı saatlerde Beştepe Millet Camisi'nde şehitler için ''Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlit Programı'' gerçekleşmesi planlanan program Diyanet TV'den canlı yayınlanacak.

15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te Türkiye genelindeki camilerde eş zamanlı salalar okunacak.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ZİYARET EDİLECEK

9-15 Temmuz tarihinde koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak müftülerin başkanlığındaki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek.

81 il genelinden katılacak olan vatandaşların katılımı ile icra edilecek toplantılarda müftüler, şehitlerin ruhlarına ithafken dua edecek. Diğer taraftan müftülükler hafta boyunca sosyal medya başta olmak üzere yerel medya organlarında şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkmanın önemini anlatan programlar yapacak.

''Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi'' konulu başta Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olmak üzere toplumun tüm kesimlerine dair yüz yüze ve online konferanslar gerçekleşecek.

Ek olarak din istismarı ile mücadelenin önemini pekiştirmek ve bu konuda toplumu Kur'an ve sünnete dayalı sahih dini bilgiyle aydınlatmak amacı ile, ''Şahidiz: Şanlı Direnişe, Şahidiz: Kutlu Şehadete, Şahidiz: Aziz Millete, Şahidiz: Büyük Devlete, Şahidiz: Vatan Sevgisine, Şahidiz: İhanet Çetesine, Şahidiz: Din İstismarcılarına'' konu başlığıyla online konferanslar düzenlenecek.

GENÇLER VE ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK

15 Temmuz kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığının il ve ilçe gençlik koordinatörleri, sosyal medya gibi çeşitli mecralardan gençlerin bilinçlendirilmesine dair çalışmalar yapacak.

Öte yandan yaz Kur'an kurslarında salgın şartları dikkate alınarak çocukların ve gençlerin bilinçlendirilmesine dair etkinlikler gerçekleşecek.

Cezaevi vaizleri, ceza infaz kurumları ve geçici barınma merkezlerinde koronavirüs salgın şartları dikkate alınarak etkinlikler düzenlenecek.

CAMİ BAHÇELERİNE 251 FİDAN DİKİLECEK

Diğer taraftan fidan dikim zamanlarında gençlik koordinatörleri önderliğinde Türkiye genelinde cami bahçelerinde, 15 Temmuz tarihinde kaybedilen 251 şehit için 251 fidan dikilecek.

Genelge dahilinde Türkiye genelinde aynı zamanda okunacak salalar başta olmak üzere yapılacak tüm programlar hakkında vatandaşın bilgilendirilmesi hedeflenirken etkinliklerde özellikle sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına titizlikle riayet edilmesi sağlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal