Son Dakika: Dışişleri Bakanlığı İsrail'e kınama mesajı yayımladı

Gelen son dakika haberine göre İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptığı baskında ölü yaralılar var. Her yıl Ramazan ayında Mescid-i Aksa yoluyla Filistinlilere bilerek ve isteyerek saldırılar yapan İsrail'e Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kınama mesajı geldi.

15.04.2022-14:56 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-14:56) Son Dakika: Dışişleri Bakanlığı İsrail'e kınama mesajı yayımladı

İşgal altındaki İsrail polisinin Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’yı hedef alıp düzenlediği baskında ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı. Her yıl Ramazan ayında adeta onlar için bir alışkanlık haline gelen kasıtlı saldırılara Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından kınama geldi.

Son Dakika: Dışişleri Bakanlığı İsrail'e kınama mesajı yayımladı

Bakanlık açıklama yayımladı

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada:

"Filistin'de, başta Cenin olmak üzere farklı şehirlerde İsrail güvenlik güçleri tarafından biri çocuk olmak üzere toplam yedi Filistinlinin ölümüne sebebiyet verilmesini ve bu sabah ibadet için Mescid-i Aksa'da bulunan Müslümanlara müdahale ederek yaralanmalara yol açılmasını kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz. Bölgede son günlerde artan gerilimden derin endişe duyuyoruz. Özellikle bu hassas dönemde, Mescid-i Aksa'nın statü ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditlere izin verilmemesinin önemini bir kez daha vurgulamakta fayda görüyoruz. Olaylarda hayatını kaybeden Filistinli sivillere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal