Son Dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusunun konu alındığı görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin endişelerini dile getirdi.

15.06.2022-15:53 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-17:57) Son Dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvuru konusu ele alınırken Erdoğan, Türkiye'nin endişelerini dile getirdi.

Taahhütler verilmeden süreçte ilerleme sağlanamayacağını vurguladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik talebi hakkında Türkiye’nin meşru endişelerini giderecek adımların atılması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Erdoğan, iki ülkeden de Türkiye’nin haklı beklentilerinin karşılandığı somut adımlar atılmadan, terörizmle mücadele ve savunma sanayii işbirliği konusunda paradigma değişikliğine gidileceğine dair yazılı taahhütler verilmeden süreçte ilerleme sağlanamayacağını vurgulayarak ifade etti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal