Bülent Öz kimdir? Bülent Öz görevden neden alındı, hangi partiden?

Mülkiye Teftiş Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda Çanakkale Çan ilçesinde Belediye Başkanı olarak görev yapan CHP'li Bülent Öz, hakkında başlatılan soruşma kapsamında görevinden uzaklaştırıldı. Peki, Bülent Öz neden görevinde uzaklaştırıldı? Bülent Öz Kimdir? İşte, Bülent Öz hakkında tüm bilgiler..

15.06.2022-15:57 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-15:57) Bülent Öz kimdir? Bülent Öz görevden neden alındı, hangi partiden?

Çanakkale'nin Çan ilçesinin Belediye Başkanı CHP'li Bülent Öz, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. CHP'li Bülent Öz hakkında verilen görevden uzaklaştırma kararı sonrası Bülent Öz'ün kim olduğu ne neden görevden alındığı araştırılmaya başlandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, Mülkiye Teftiş Kurulu'nun yaptığı incelemeler sonucunda Çanakkale Çan ilçesi belediye başkanı CHP'li Bülent Öz hakkında rüşvet ve irtikap iddiasında dolayı başlatılan soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırdığı bildirildi.

Belediye ihalelerine giren firma sahiplerinden rüşvet aldığı ve irtikap suçu işlediği öne sürülen CHP'li Bülent Öz'ün belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılması sonrası Bülent Öz hakkındaki araştırmalar da hız kazandı.

Bülent Öz kimdir

Bülent Öz görevden neden alındı?

CHP'li Çan belediye başkanı Bülent Öz hakkında, Çan Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında; Başkan Öz'ün, Ö.E. simli akrabasına belediyeden alacak tahsili karşılığında oturduğu evin kirası ve tüm giderleri ödettirdiği ve bir şirketten de ihaleler karşılığında daire alındığının belirlendi.

Bülent Öz'ün çocuklarının tüm eğitim masraflarının ise belediyeden taahhüt işi almış olan bir yüklenici tarafından karşılandığı, ayrıca bir danışmanlık firmasına ödenmesi gereken ücretin bir kısmını da Öz'ün aldığı tespit edildi.

Mülkiye Teftiş Kurulu'nun yürüttüğü inceleme aşamasında tanık ve ifade sahiplerinin baskı altında olmamaları , delillerin yok edilmemeleri veya değiştirilmelerinin önüne geçebilmek adına soruşturmanın selameti açısından Bülent Öz'ün Çan Belediye Başkanlığı görevinden geçici olarak uzaklaştırıldığı bildirildi.

1 Haziran tarihinde mahkemeye çıkarılan Bülent Öz'ün hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve daha sonrasında hakkında yürütülen soruşturma dosyası nedeniyle de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği onay ile geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı..

Bülent Öz kimdir?

Bülent Öz kimdir

8 Ekim 1972'de Çanakkale'nin Çan İçesinde dünyaya gelen Bülent Öz, ilkokulu Çan Atatürk İlkokulunda, ortaokulu da Çan Ortaokulunda okudu. Lise eğitimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamlayan Öz, daha sonra istanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu.

2003 ve 2011 yıIlları arasında Çan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı görevinde bulunan Bülen Öz, aynı zamanda derneğin kurucu üyesidir. Çan THK Üyeliği, İstanbul Kabataşlılar Derneği üyeliği görevlerini de üstlenen Öz, siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi'nde başlamış ve 2007 yılında düzenlenen seçimlerde 4. sıradan, 2011 seçimlerinde ise 3. sıradan milletvekili adayı olarak seçime katılmıştır.

2015 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde 2. Sıra adayı olan Bülent Öz, Çanakkale Milletvekili olarak seçildi. TBMM Dilekçe Komisyonunda CHP grubu sözcülüğü yapan Bülent Öz, 2019 yerel seçimlerinde ise adaylığını koyduğu Çan belediye başkanlığını kazanmış ve o tarihten itibaren ilçede belediye başkanı olarak görevde bulunmuştur.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal