Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Herzog görüşecek!

Gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile bir görüşme yapacak. Söz konusu görüşmenin saat 18.30'da yapılacağı açıklandı.

19.04.2022-11:59 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-15:15) Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Herzog görüşecek!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile bir görüşme gerçekleştireceği açıklandı. Bu kritik görüşmenin saat 18.30'da düzenleneceği aktarıldı.

Ana gündem maddesi elbette Mescid-i Aksa

İki lider arasında gerçekleştirilecek görüşmenin ana konusunun geçtiğimiz günlerde işgal altındaki Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'da meydana gelen İsrail güçlerinin orantısız gücü olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK Toplantısı'nda bir açıklama yapmış ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'la bir görüşme yapacağını ve Türkiye ile ilişkilerini ciddi anlamda geliştirmek istiyorlarsa "kırmızı çizgimize saygı gösterin" uyarısı yapacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı, söz konusu telefon konuşmasında Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Türkiye'nin kırmızı çizgisi olduğunu anımsatacağını vurguladı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Herzog görüşecek!

Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'la bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini açıklayan Erdoğan'ın "Her zaman olduğu gibi, daha önce söylediğim gibi Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir. Sayın Herzog'la da bu çerçevede konuşacağız" açıklamaları dikkat çekmişti.

Erdoğan Herzog'a bazı koşullarda bulunacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Herzog'a "Türkiye ile ilişkilerin gerçekten güzel olmasını, iyiye gitmesini istiyorsanız kırmızı çizgimize saygı göstermelisiniz." İfadelerini kullanacağını söyledi.

Önceden de hatırlatmıştı

Erdoğan ve Herzog son olarak 1 Nisan tarihinde bir telefon görüşmesi yaptı. Söz konusu görüşmede, Filistinlilerin Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya veya İsrail'e girişlerinin bir kısıtlamaya tabi tutulmamasının önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının son 10 gününde Mescid-i Aksa'nın 24 saat ibadete açık olmasını ve gayrimüslimlerin ziyaretlerini yapmaması konusunda İsrail makamlarının gösterdiği hassasiyeti devam ettirmelerini beklediğini tekrar etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal