Son Dakika! Cevher Kod Adlı Terörist Öldürüldü!

Gelen son dakika bilgisine göre MİT ve TSK'nın gerçekleştirdiği operasyonla, 'Cevher' kod isimli terörist Mehmet Emin Ekinci, Irak'ın kuzeyindeki Gara'da etkisiz hale getirildi.

13.09.2021-12:06 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-12:06) Son Dakika! Cevher Kod Adlı Terörist Öldürüldü!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK)'nın gerçekleştirdiği operasyonda, Irak Gare'de HPG Dış İlişkiler Sorumlusu olan 'Cevher' kod isimli terörist Mehmet Emin Ekinci etkisiz hale getirildi. Gelen bilgiye göre Ekinci, daha önce örgütün üst düzey yöneticilerinin irtibat ve intikallerini koordine etmişti. 2021 yılında ise örgüt üst yönetiminin özel talimatıyla Gara bölgesinde görev yapmıştı. 

Geçmiş yıllarda Ekinci, Türkiye’de terör örgütü PKK/KCK’nın eylemlerine katılarak güvenlik güçlerinin takibine girmişti. 2011 yılında ise Irak’a kaçarak örgütün kırsal kadrolarına katıldı. Irak’ta bir süre sözde Zagros alanında faaliyet yürüttükten sonra Kandil’de görevlendirilen Ekinci, burada uzun süre üst düzey örgüt mensuplarının yardımcılığını yaptı. Kandil’deki faaliyetlerinin ardından Sincar’da görevlendirilen terörist, örgütün Sincar’da kayıplar vermesi üzerine tekrar Kandil bölgesine geçti. 

2020 yılında Gara’da PKK/KCK’nın dış ilişkiler birimine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde örgüt yöneticilerinin irtibat ve intikallerinin durması nedeniyle Ekinci, üst düzey örgüt mensuplarının faaliyetlerine yeniden işlerlik kazandırması amacıyla özel olarak Gara’da görevlendirildi.

PKK YÖNETİMİ KONTROLÜ YİTİRİYOR

MİT tarafından hedefe yönelik gerçekleştirilen özel operasyonlar nedeniyle korunaklı alanlardan ayrılamayan üst düzey PKK/KCK yöneticileri, eylem gücü neredeyse bitme noktasına gelen örgütü bir arada tutabilmek ve alt kadrolar ile irtibat kurabilmek için güvenilir isimlere bel bağlıyor. Bu nedenle örgüt içinde kritik görev yapanlara yönelik düzenlenen bu tip operasyonlar, örgütün intikal ve irtibat kanallarını koparttığı gibi örgüt kadroları arasındaki çözülmeyi de hızlandırıyor.

MEHMETÇİĞİN NEFESİ TERÖRİSTLERİN ENSESİNDE

Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılan açıklamada ise Mehmetçiğin nefesinin, teröristlerin ensesinde olduğu dile getirilirken 'Irak'ın kuzeyindeki Pençe Şimşek bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı teröristin etkisiz hâle getirildiği bilgisi paylaşıldı. Açıklamanın devamında ise ''Teröristlerin inlerine girmeye, sığınaklarını yerle bir etmeye devam edeceğiz!'' ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal