Son Dakika! Beşiktaş'ta Facia: 16 katlı binada çıkan yangında 5 kişi gözaltına alındı

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan 16 katlı bir binanın en alt katındaki bir işletmede çıkan yangın, faciaya dönüştü. Gayrettepe’de yer alan binada meydana gelen yangında, 29 kişi yaşamını yitirdi. Yangında ağır yaralanan bir kişi ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri ihbar üzerine olay yerine sevk edilirken, polis çevrede güvenlik önlemleri aldı.

02.04.2024-16:49 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-17:11) Son Dakika! Beşiktaş'ta Facia: 16 katlı binada çıkan yangında 5 kişi gözaltına alındı

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gündoğdu Sokak'ta yer alan 16 katlı binada henüz bilinmeyen bir nedenle Yangın çıktı. Olayın ardından itfaiye, sağlık ve polis ekipleri derhal olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale için çalışmalara başladı.

Yangına, itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle yoğun bir şekilde müdahale ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, yangınla ilgili detaylı inceleme ve soruşturma başlatıldı. Yangın ihbarının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ancak, yangında 29 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de ağır yaralandı. Yaralının tedavisi ise halen devam etmektedir. Yangına müdahale etmek için 31 araç ve 86 personelin görevlendirildiği belirtildi. İtfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alma çabaları sürerken, yangının tam olarak söndürülmesi için çalışmalar devam etmektedir. Olayın detayları ve yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı. Yangının tadilat esnasında meydana geldiği bildirilirken, tadilat sürecinin nasıl bir yangına sebep olduğu konusunda daha fazla bilgi verilmedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangının kontrol altına alındığını duyururken, olay yerine 26 ambulans ve 1 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) timinin sevk edildiğini ifade etti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bir eğlence merkezinde yaşanan yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı. Yangınla ilgili gelişmeleri yakından takip eden Erdoğan, alınan önlemler hakkında bilgi aldığı belirtildi.


5 kişi gözaltına alındı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Mahallesi'nde bir işletmede çıkan yangınla ilgili soruşturma kapsamında 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gayrettepe Mahallesi'ndeki işletmede meydana gelen yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Ayrıca, çıkan yangına ilişkin soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını açıklayan Tunç, bu kapsamda 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini ifade etti. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmalarının devam ettiğini belirten Tunç, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bir bilirkişi ekibinin yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

Ayrıca, olayla ilgili iş yeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Gözaltına alınan şüphelilerin, soruşturmanın sonuçlanmasına kadar adli makamlarca sorgulanacağını belirtti.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal