Son dakika: Bayram öncesi sürücüleri üzecek akaryakıtta zam haberi!

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili gelen son dakika haberine göre benzin fiyatlarına 1 lira 33 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor. Vatandaşın cebine yansıyacak zam, 30 Nisan Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak.

29.04.2022-11:10 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-11:35)

Son dakika haberine göre petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber petrol fiyatları yükselmeye başladı. Buna göre, petrol fiyatlarındaki yükselişin ardından 30 Nisan Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak şekilde benzinde 1 lira 33 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor.

Brent petrolde Son Durum

Brent petrolün varil fiyatı, küresel piyasalarda 108,10 dolar seviyesinde seyrediyor. 

Dün 107,67 dolar seviyelerine kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 107,26 dolar seviyesinde kapattı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün sabah saatleri itibariyle kapanışa nazaran yüzde 0,78 yükselişle 108,10 dolar olarak açıklandı. Yine aynı anlarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 105,79 dolardan satışa sunuluyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı'yla alakalı gelişen olaylar ve Moskova ile Avrupa arasındaki devam eden yaptırım kararları uluslararası petrol piyasalarında arz tedirginliğinin artmasına sebep oluyor.

Son dakika: Bayram öncesi sürücüleri üzecek akaryakıtta zam haberi!

Petrol fiyatlarında meydana gelen artışta, Almanya'nın Rus petrolüne yapacağı ambargo ve bu haberlerin yabancı basında büyük yankı bulmasının etkisi var.

Dünyada petrol tüketicileri arasında ikinci basamakta bulunan Çin’de devam ettirilen Kovid-19 salgını sınırlamalarının ve tedbirlerinin sebep olduğu talep düşüşü endişeleri ise fiyatların artışına adeta destek oluyor.

Güncel Motorin Ve Benzin Fiyatları

İstasyonlardaki güncel akaryakıt fiyatları doğrultusunda;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 22.01 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 19 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor?

Akaryakıt fiyatları ülkemizin de içerisinde olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişikliklere bakılarak belli rafineriler uyarınca hesaplanıyor.

Bu hesaplanma neticesinde dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal