Son Dakika! Bayraktar TB3 2023 Yılında Göklerde Olacak!

Baykar'ın yönetim kurulu başkanı Haluk Bayraktar yaptığı açıklamalarda Bayraktar TB3'ün 2023 yılında deneme uçuşlarına başlayacağını duyurdu.

11.11.2021-10:47 - (Son Güncelleme: 11.11.2021-15:39)

Son dakika gelen bilgilere göre, Baykar'ın yönetim kurulu başkanı Haluk Bayraktar yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda uçak gemisine iniş yapabilen İHA üreteceğini açıkladı.

Türkiye'nin rakipsiz insansız hava aracı (İHA) üreticisi Baykar, önümüzdeki 3 yıl içinde Türkiye'nin ilk uçak gemisine iniş  ve kalkış yapabilen İHA'sını üretmeyi hedefliyor.

DENEME UÇUŞLARI 2023 YILINDA BAŞLAYACAK

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, TB2 ve Akıncı silahlı İHA modellerini üreten Baykar'ın CEO'su Haluk Bayraktar, yaptığı açıklamada, çalışmalarının devam ettiği ilk uçak gemisine iniş ve kalkış yapacak olan TB3 ve MUİS adlı insansız hava araçlarının deneme çalışmalarına 2023 yılında başlanacağını açıkladı.

BAYRAKTAR TB2 13 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Haluk Bayraktar'ın verdiği bilgilere göre Bayraktar TB2 an itibari ile 13 ülkeye ihraç ettiği bilgisi öğrenildi. Haluk Bayraktar konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi; "İnsansız sistemler, akıllı sistemler, modern çağın güvenlik arenasında en önemli ve etkili kuvvet değiştiren ürünler ve teknolojiler (arasında bulunuyor)" 

HEDEF YERLİ UÇAK GEMİSİNE İNEBİLEN YERLİ İHA YAPMAK

TCG Anadolu'nun yapımının devam ettiğini belirten Haluk Bayraktar yaptığı açıklamalara şu sözlerle devam etti; "Önümüzdeki hedeflerden bir tanesi TCG Anadolu'ya otomatik iniş-kalkış yapabilecek Bayraktar TB3 platformunu şu anda geliştiriyoruz" 

Baykar tarafından geliştirilen TB3, şirketin verdiği bilgiye göre TB2'yi baz alan ancak gemiden kalkış gibi daha sert şartlar için güçlendirilmiş bir model olacak.

ABD'DEN BAYRAKTAR TB3 AÇIKLAMASI

ABD basınında yer alan haberde Türkiye'nin denizde savaş uçağı filosu oluşturduğu ve TB3'ün devreye girmesi ile beraber Türkiye'nin önemli bir caydırıcı güce sahip olacağı vurgusu yer aldı. ABD'nin önemli savunma haberleri sitesi "defense news", geliştirme çalışmaları hız kesmeden TB3'ün devreye girmesiyle Türkiye'nin önemli bir caydırıcı güce sahip olacağının altını çizdi. 

BAYRAKTAR TB3 NEDİR?

Geçtiğimiz günlerde Selçuk Bayraktar tarafından yapılan açıklamalarda Bayraktar TB3 hakkında bilgiler basınla paylaşılmıştı. Yapılan açıklamalara göre, TB3 SİHA'ların kanatları katlanabilecek ve bu şekilde Silahlı İnsansız Hava Aracı kolay bir şekilde uçak gemisine iniş gerçekleştirebilecek. Bu özellik dünyada ilk ve tek olacak. TB3 SİHA'nın 1200 kilo civarında olması bekleniyor. Bu şekilde daha ağır mühimmatları taşıyabilecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal