Son Dakika: Başkan Erdoğan BAE Veliaht Prensi El-Nahyan İle Görüşüyor!

Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen BAE Veliaht Prensi El-Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

24.11.2021-15:33 - (Son Güncelleme: 24.11.2021-17:03)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BAE Veliaht Prensi El-Nahyan ile görüşüyor. Görüşmede ulaştırma, borsa, teknoloji gibi konuların ön plana çıkması bekleniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri basınına sızan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile El-Nahyan'ın yatırım ve ticaret konuları arasında görüşme yapılacağını düşünülüyor.

BAE TÜRKİYE'YE 100 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPACAK

İngiliz basınında öne çıkan haberlere göre 2022 yılının ilk aylarında Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'ye 100 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor.

BAE BAŞKAN DANIŞMANI: TARİHİ BİR GÖRÜŞME OLACAK

BAE Devlet Başkanı Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, El-Nahyan ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin tarihi olduğunu ve her iki ülke açısından da faydalı gelişmelere yol açacağını açıkladı. Enver Gargas yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Şeyh Bin Zayed, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile tarihi ve olumlu bir toplantı yaptı. Toplantının ana odak noktalarını da iş birliği ve ekonomik ortaklıklar oluşturdu. BAE köprüler kurma ve ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyor. Refah ve kalkınma içerideki içgüdümüz olduğu gibi dış politikamızın da lokomotifidir."


BAE TÜRKİYE'YE DOĞRUDAN YATIRIM YAPACAK

Kulislerden edinilen bilgilere göre  Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında iki ülke arasında ticaret, enerji ve çevre alanlarında iş birliğini geliştirecek anlaşmaların yanı sıra doğrudan yatırımlarda yapılacak.

YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELERİ DESTEKLENECEK

Yapılan anlaşmalar neticesinde BAE ağırlıklı olarak Türkiye'de yapılacak olan yenilenebilir projelere destek olacak. Bunun yanı sıra, enerji, petrokimya, teknoloji, ulaşım, altyapı, sağlık, finansal hizmetler, gıda ve tarım alanlarında Türkiye'ye doğrudan yatırımlar yapılacak.

TÜRKİYE-BAE ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Yapılan ikili görüşmeler sonucunda, Kalyon Holding'le enerji, altyapı ve ulaştırma alanlarında, CCN Group'la da sağlık alanında yeni anlaşmaların imzalanacağı bilgisi öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal