Son Dakika! Başkan Erdoğan AKM Millet Bahçesi Açılış Töreninde 2053 Hedeflerinden Bahsetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM2nin açılış töreninde konuştu. Başkan Erdoğan 2053 hedeflerinden bahsetti.

28.10.2021-14:38 - (Son Güncelleme: 28.10.2021-17:25) Son Dakika! Başkan Erdoğan AKM Millet Bahçesi Açılış Töreninde 2053 Hedeflerinden Bahsetti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara AKM Millet Bahçesi Açılış Töreni'ne katıldı. Başkan Erdoğan, yaptığı açılış konuşmasında  2053 hedeflerinden bahsederken şu sözlere yer verdi; "Melike Hatun Camisi'nden başlayıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne kadar uzanacak dev bir projenin en önemli kısımlarından birini oluşturan Başkent Millet Bahçesi, toplam 700 bin metrekarelik alan üzerinde kuruldu. Atatürk Kültür Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binaları ile Gençlik Parkı ve 19 Mayıs Stadyumu'nu da içine alan Başkent Millet Bahçe'miz her yaştan insanımıza hitap eden imkanlara sahiptir. Millet bahçemizde, içinde binlerce kitap olan bir millet kıraathanesi olacak. Buraya gelen evlatlarımız yeşillikler arasında, ağaçların ve çiçeklerin kokusu içinde, kuş sesleri eşliğinde ders çalışıp, kitaplarını okuyabilecekler. Tohum merkezi, binicilik ve etkinlik, çayırları, spor sahaları, oyun alanları, açık hava sineması, su gösteri havuzu ve bisiklet parkı gibi bölümler de millet bahçemizin içinde yer alıyor. Ayrıca yine bu bölgede içinde 5 bin kişilik konferans salonu ile sergi alanlarının da olduğu çok amaçlı bir kültür merkezi bulunuyor. Cami, sanat atölyeleri, çayhane, kır lokantası, sağlık merkezi gibi alanlarla Ankaralılara başkentlik unvanına yakışır bir eser kazandırdık."

700 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN KULLANIMA AÇILDI

Yeni açılan Millet Bahçesi'nin 700 bin metrekare olduğunu belirten Başkan Erdoğan, Millet Bahçesi'nin detaylarından şu şekilde bahsetti; " Millet Bahçemizde içinde binlerce kitabı olan bir millet kıraathanesi olacak. Evlatlarımız yeşillikler arasında kuş sesleri eşliğinde ders çalışıp kitaplarını okuyabilecekler. Tohum merkezi, binicilik, oyun alanları ve bisiklet parkı gibi bölümler de Millet Bahçemiz içinde yer alıyor. Konferans salonu olduğu kültür merkezi bulunuyor. 6 duraklı tramvay hattı sayesinde vatandaşlarımız araçlarını park ettikten sonra bahçede rahatça dolaşabilecekler. Özel günlerimizi bayram törenlerini buradaki alanda gerçekleştireceğiz.  4 gün boyunca burada konserler söyleşiler yapılacak. At binme uçurtma uçurma gibi etkinliklerle burası adeta bir festival alanına dönüşecektir. Ankara'dan yükselen iklim dostluğu, kalkınma güneşi ülkemizin 81 vilayetini kuşatacaktır."

YEŞİL KALKINMA DEVRİMİ ANKARA'DAN BAŞLAYACAK

2053 hedefleri doğrultusunda, yeşil kalkınma projelerinin Ankara merkezli olacağını vurgulayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şu şekilde devam ettirdi; " İnşallah 2053 vizyonumuzun ilk ve en iddialı hedefi olarak belirlediğimiz 'Yeşil Kalkınma Devrimi'nin lokomotif şehri Ankara olacaktır. 404 Millet Bahçemizin 111'ini tamamladık. Ankara'ya 4 milyon 200 bin metrekare büyüklüğünde 21 Millet Bahçesi yapıyoruz.81 ilimizde inşa ettiğimiz 1,1 milyon adet sosyal konutla beraber toplam 2,5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. 200 milyar lira olan 300 bin dönüşüm konutunun inşası devam ediyor. Yarın İstanbul'da Beyoğlu Kültür Yolu projemizin en önemli eserlerinden biri olan yeni AKM'nin açılışını yapacağız."

YEŞİL KALKINMA DEVRİMİ NEDİR?

Son yıllarda yaşanan ekonomik krizler, iklim değişikliği gibi çevresel ve ekonomik problemler, sürdürülebilir kalkınma çerçevesi altında yeşil büyüme, yeşil ekonomi, düşük karbonlu ekonomi, sürdürülebilir üretim ve tüketim gibi kavramları ortaya çıkarmıştır. OECD, UNEP gibi uluslararası örgütler "Yeşil büyüme" veya "yeşil ekonomi" kavramı çevresel iyileştirmelere katkı sağlayan mal ve hizmetlerin yatırım ve tüketimini ön planda tutan bir anlayış olarak tanımlamaktadır. Bu bakış açısı ile çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlanırken ekonomik gelişme, gelir artışı, istihdam ve fakirliğin azaltılmasına da katkı sağlanacağı düşünmektedir. Çevreci yatırımlarla sağlanacak faydaların daha net ortaya konulması ile, özellikle ekonomik kriz sonrası oluşabilecek isteksizliğin bertaraf edilmesi de amaçlanmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal