Son dakika: Asgari ücret için 3 formül belli oldu! Asgari ücret ek zam oranları yüzde 20 olarak belirlendi

Son günlerde gündem de yer alan asgari ücrete ek zam gelip gelmemesi kafalarda soru işareti oluşturdu. Milyonlarca kişinin beklediği ek zam hakkında formüller belirlenirken zam oranının ne kadar olacağı da merak konusu oldu. Asgari ücrette son durum ne? Asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret için belirlenen 3 formül nedir?

21.06.2022-20:03 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-20:03) Son dakika: Asgari ücret için 3 formül belli oldu! Asgari ücret ek zam oranları yüzde 20 olarak belirlendi

5 aylık enflasyon oranlarının belli olmasının ardından gözler asgari ücrete çevrildi. Milyonlarca çalışan asgari ücrete gelecek olan ek zam için bekleyişe başladı. Asgari ücret ek zam için formüller belli olurken zam oranlarının %10 ve %20 olması bekleniyor. Asgari ücrete zam geldi mi? Asgari ücret formülleri hakkında merak edilenler haberimizde

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk-İş Başkanını kabul etti

Numan Kurtulmuş tarafından gelen açıklamalar sonrasında AKP Genel Merkez'de sıcak gelişmeler yaşandı. Erdoğan, Türk-iş Başkanını Ergün Atalay olarak kabul gördü. Kararın verilmesi üzerine Atalay, asgari ücret için henüz rakamların belli olmadığını ve Çalışma Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğinin altınız çizdi. Bunun üzerine kısa zaman içerisinde Çalışma Bakanlığı ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Masada hangi formüller var?

Asgari ücret üzerinde çalışmalar devam ederken formüllerin belli olduğu da açıklandı. İlk formülde içeriği sigorta primi ve işsizlik primlerinin devlet tarafından karşılanması olurken ikinci formül ise prim ve vergi oranlarında değişiklik yapılması oldu. Son ve üçüncü formül ise enflasyon farkı verilmesi ile zamların oluşturulması oldu.

Asgari ücrette 3 formül belli oldu

Yüzde 10 ya da yüzde 20 fark gelirse asgari ücret ne olacak?

Son günlerde haberlerde yer alan asgari ücret ek zam oranları %10 veya %20 olarak değişkenlik göstermektedir. %10 oranında zam gelindiğinde yeni asgari ücret net olarak 4678 TL olurken yüzde 20 oranındaki zam ile ise net asgari ücret 5103 TL olarak yer alacaktır.

Konu hakkında henüz resmi açıklama bulunmamaktadır. Asgari ücret oranlarının belli olmasının ardından değerli okurlarımız için haberimizde yer alacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal