Son Dakika, Adana Havalimanı'nda Kaçak Afgan Krizi, Uçağın Önüne Koştular!

Adana'da polisten kaçan 120 kişilik Afgan gruptan bazı kişiler Adana Havalimanı'na girip uçakların üstüne koştu.

02.11.2021-14:32 - (Son Güncelleme: 03.11.2021-15:54)

Adana'da yaşanan olayda güvenlik güçlerinin rutin kontroller için durduğu TIR'dan Afganistan uyruklu 120 kişi kaçtı. Gruptan ayrılan bazı kişiler, Adana Havalimanı'nın tellerinden atlayıp uçak pistine doğru koştu. Piste çıkan Afganları fark eden polis ekipleri yakaladı. Yakalanan 120 kişinin ise gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Olay saat 10:00 sularında Adana Havalimanı'nda gerçekleşti.  İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, rutin kontrolleri yaptıkları sırada yoldan geçen TIR'ı durdurdular. 

TIR DURUNCA AFGANLAR KAÇMAYA BAŞLADI

Ekipler kontrol için TIR'ın kapağını açtı. Polise yakalandıklarını anlayan Afgan uyruklu kişiler, kaçmaya başladı. Gruptan bazı kişiler Adana Havalimanı'nın tellerinden atlayarak uçakların önüne doğru koştu.

ADANA VALİLİĞİ: AFGANLARIN HEPSİ YAKALANDI

Piste çıkan Afganları gören uçağın pilotları uçaklarını durdurdu. Havalimanı güvenlik görevlileri ve polis gruba anında müdahale etti. Adana Valiliği ise yaptığı açıklamada kaçak Afganların hepsinin yakalandığını duyurdu. Polisin olayla ilgili soruşturması kapsamında 90 dakika uçuşa kapatılan Adana Havalimanı daha sonra günlük işleyişine devam etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal