Son Dakika! 4.4 Büyüklüğünde deprem meydana geldi, birçok şehirde hissedildi

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü İzmir olarak verildi.

19.01.2024-17:51 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-18:07) Son Dakika! 4.4 Büyüklüğünde deprem meydana geldi, birçok şehirde hissedildi

Kandilli Rasathanesi’nden alınan habere göre, 19 Ocak 2024, Saat 17.14 TSİ olarak meydana gelen Deprem, 6.1 derinliğinde görüldüğü bildirildi. İzmir, Çeşme merkez üssü olan depremin büyüklüğü 4.6 olarak açıklandı.Deprem, İzmir çevresinde birçok şehirde hissedildi. Oluşan panik ve endişe sonrasında vatandaşlar, güvenli alanlara yönlendirildi. İlk belirlemelere göre, depremin can ve mal kaybına neden olup olmadığı henüz açıklanmadı.

Yetkililerden açıklama 

Deprem sonrasında, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve yerel yönetimler, olaya hızlı müdahale ederek güvenlik önlemlerini artırdı. Bakanlık ve yerel yönetimler tarafından vatandaşlara gerekli bilgilendirmeler yapılmakta, herhangi bir acil durumda nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda yönlendirmeler sağlanmakta olduğu bildirildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal