Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı uyardı: Dolandırıcılara karşı dikkatli olun!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, vatandaşları dolandırma girişimlerine karşı bir uyarıda bulundu. Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) adı kullanılarak kandırma amaçlı dolandırıcılık girişimlerinin arttığı belirtildi.

19.01.2024-17:23 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-18:07)

Açıklamada, bu tür paylaşımlarda yer alan linkler aracılığıyla kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesinin hedeflendiğine vurgu yapıldı. Dolandırıcıların, vatandaşların duyarlı konularını kullanarak sahte vaatlerde bulundukları ve kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalıştıkları uyarısı yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Sosyal Medya hesaplarından yapılan bazı paylaşımlarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER) adının kullanılarak vatandaşları dolandırma girişiminde bulunulduğunu açıkladı.

Vatandaşa uyarı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Kart aidatı ve işlem ücreti iadesi" vaadiyle yapılan paylaşımlarda kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlandığına dikkat çekildi.  Merkez tarafından yapılan açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim ve iddiaya itibar etmeyiniz." ifadesine yer verildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal