Sokakların Gözü Oldu! Vatandaşların İhbarı İle Suçlular Yakalanıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, yerli ve milli imkanlarını kullanarak oluşturduğu ‘Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu’ (UYUMA) uygulaması ile bir ilke imza attı.

29.11.2021-15:44 - (Son Güncelleme: 29.11.2021-17:49) Sokakların Gözü Oldu! Vatandaşların İhbarı İle Suçlular Yakalanıyor

UYUMA uygulaması ile birlikte vatandaşlar, şahit olduğu uyuşturucu ticaretini kolay bir şekilde ihbar edebiliyor. Uygulamada ihbar eden kişinin kimlik bilgileri ve numarası soruşturma kısmının hiçbir aşamasında kullanılmayarak üçüncü şahısların bilgileri erişmesinin önüne geçiyor. Uyuşturucu ile mücadelede güvenlik birimlerinin sokaktaki gözü olan UYUMA uygulaması, bugüne kadar 473 bin 937 vatandaşın cep telefonuna indirildiği kaydedildi. Buna bağlı olarak uygulama üzerinden gelen 37 bin 593 ihbar sonucunda, polis ve jandarma ekiplerinin olaya anında müdahale etmesine yardımcı oldu.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE SOKAĞIN GÖZÜ OLUYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, uyuşturucu baronlarına ve sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarla gençlerin uyuşturucu batağına düşmemesi için mücadelelerini sürdürmeye devam ediyor. Dünya’da herhangi bir örneği bulunmayan uygulama ile bir ilke imza atıldı. Uyuşturucu şebekelerinin yakalanmaları için geliştirilen aplikasyon, güvenlik birimlerinin sokaktaki gözü oluyor. 

UYUMA NASIL ÇALIŞIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün geliştirdiği ‘Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu’ (UYUMA) uygulamasında toplumun desteği büyük önem taşıyor. UYUMA uygulaması, kişilerin akıllı cep telefonlarından Google Play Store ve Apple Store'den ücretsiz olarak indiriliyor. 

BİLGİLER GİZLİ KALIYOR

Uygulamayı kullanırken herhangi bir kişisel bilgi talebinde bulunmayan aplikasyonda, yalnızca telefon numarasının girilmesi yeterli oluyor. Uygulama, telefona gelen SMS onay kodu ile birlikte kullanıma hazır hale geliyor. Oldukça basit bir kullanıma sahip UYUMA uygulaması, vatandaşların uyuşturucu ticaretini doğrudan ve en hızlı şekilde bildirim veriyor. İhbar edenlerin bilgileri ve numarası soruşturmanın hiçbir aşamasında kullanılmayarak üçüncü kişiler ile paylaşılmıyor.

KONUMA EN KISA SÜREDE EKİP SEVK EDİLİYOR

Google Play ve App Store’den indirilen aplikasyonu kullanan kişiler, ister bir ister bir video ya da isterseniz sadece mesaj olarak hızlıca bildirimde bulunabiliyor. UYUMA uygulamasında yer alan buton seçeneğine basıldığında ihbar işleme alınmış oluyor. Bildirilen ihbar, siteme konum bilgisiyle birlikte düşerek bölgeye en yakın zamanda güvenlik birimleri sevk ediliyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal