Sokağa Çıkma Yasağında Çalışma İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgesi nasıl alınır? e-Devlet çalışma izin belgesi nasıl alınır? e-Devlet çalışma izin belgesi alma ekranı...

29.04.2021-11:55 - (Son Güncelleme: 29.04.2021-11:55) Sokağa Çıkma Yasağında Çalışma İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında 29 Nisan ile 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında Türkiye'de tam kapanma uygulanacağını açıklamasının ardından çalışma dünyası büyük değişikliklere uğradı. 29 Nisan saat 19:00'da başlayacak olan tam kapanma 17 Mayıs saat 05:00'a kadar devam edecek. İçişleri Bakanlığı Genelgesi'ne göre bazı meslek grupları ile bu meslek gruplarında çalışan kişiler tam kapanma kısıtlamasından muaf olacak ve iş yerleri ya da e-Devlet sistemi üzerinden alacakları belgelerle dışarı çıkabilecek. Genelgede belirtilen iş alanlarında çalışan kişiler e-Devlet üzerinden SGK ekranına müracaat yapması gerekecek. Peki, sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgesi nasıl alınır?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Çalışma izin belgesi ve e-Devlet başvuru ekranı, tam kapanma açıklamasının ardından en çok ziyaret edilen ekranlardan oldu. Kısıtlamada muaf olanlar, cezai işlemler ile karşılaşmamak adına çalışma izni almak durumundalar. Sokağa çıkma yasağı ve çalışma izin belgesi hakkında açıklama gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "e-Devlet üzerinden SGK tuşuna basıp TC kimlik numaraları girilerek çıktı alınacak" şeklinde konuştu. Soylu, e-Devlet üzerinden belge alamayan kişilerin iş yerlerinden aldıkları belgelerin de geçerli olacağını duyurdu.

E-DEVLET ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Market, bakkal, üretim, lojistik, tedarik gibi sektörlerde çalışan kişiler kolay bir şekilde e-Devlet uygulaması ya da web sitesi üzerinden Kovid-19 çalışma izin belgesi alabiliyorlar. Bunun için e-Devlet sistemi üzerinden SGK sekmesi ile açılacak ekrana T.C. kimlik numarasının girilmesi ve çıkan ekranın çıktı almak için kaydedilmesi yeterli olacak. Kişilerin e-Devlet üzerinden çalışma izin belgesi alma durumunda iş yerlerinden ekstra belge almalarına gerek kalmayacak.

E-DEVLET ÇALIŞMA İZİN BELGESİ ALMA EKRANI

Çalışma izin belgesi almak isteyenler e-Devlet sistemi yani www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama ekranına tıklaması gerekmektedir. Daha sonra e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılmasının ardından karşınıza çıkan ekrandan SGK kaydınızı görüntüleyiniz ve çıktı alınız.

e-Devlet sistemi üzerinden çıktı alamayan kişiler iş yerlerinden çalıştıklarını belgeleyen kağıt alabilir. Ancak bu kağıtta yer alan meslek alanının, yasaklamadan muaf olan meslekler listesinde bulunması gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal