Sohbetlerin kıtır kıtır lezzeti: En lezzetli ve pratik tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Tuzlu kurabiye malzemeleri ve tarifi

Koyu sohbetlerin kıtır kıtır lezzetlerinden birisi olan tuzlu kurabiyenin nasıl yapıldığı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki En lezzetli ve pratik tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Tuzlu kurabiye malzemeleri ve tarifi için haberimize göz atabilirsiniz.

02.09.2022-17:37 - (Son Güncelleme: 02.09.2022-17:37) Sohbetlerin kıtır kıtır lezzeti: En lezzetli ve pratik tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Tuzlu kurabiye malzemeleri ve tarifi

Pastanelerde bulunan kurabiyeler, her insanın evinde hazırlamayı hayal ettiği yiyeceklerden birisidir. Keyifli ve koyu geçen sohbetleri daha da güzel hale getiren lezzetlerden birisi olan tuzlu kurabiyenin pratik ve lezzetli tarifi, bir çok kişinin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Tuzlu kurabiye malzemelerini ve tarifini bulmak isteyenler araştırmalarını arama motorları üzerinden devam ettiriyor. Peki En lezzetli ve pratik tuzlu kurabiye nasıl yapılır?,

En lezzetli ve pratik tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Lezzetli ve ağızda dağılan bir tuzlu kurabiye için gereken tarif ve malzemeler şu şekilde:

Tuzlu kurabiye tarifi

Tuzlu kurabiye malzemeleri

125 gram tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)

1 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

Tuzlu kurabiye tarifi

Tereyağını yoğurma kabına aldıktan sonra unun dışında tüm malzemeleri bu kaba dökün ve harmanlayın. Unu azar azar eleyerek karışıma ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar bu işleme devam edin.

Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına alarak merdane ile yarım santim kalınlığına gelene kadar açın. Hamuru daha kolay açmak için yarıya bölerek açabilirsiniz. Hamuru doğru şekilde açtıktan sonra kurabiye şeklini verin ve yağlı kağıt serili olan tepsiye dizin.

Tepsiye dizdiğiniz kurabiye hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürüp, sonrasında da çörek otu ile susam serpin. 170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal