Soğuk Savaşın Ardından En Büyük Askeri Sevkiyat: Rusya, Belarus Sınırına 100 Bini Aşkın Asker Yolladı!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'nın içi ve çevresine yığdığı asker sayısının 100 bini aştığını, son iki günde de Belarus'a önemli ölçüde asker gönderdiğini açıkladı.

03.02.2022-14:29 - (Son Güncelleme: 03.02.2022-14:57) Soğuk Savaşın Ardından En Büyük Askeri Sevkiyat: Rusya, Belarus Sınırına 100 Bini Aşkın Asker Yolladı!

Rusya - Ukrayna arasındaki kriz dinmek bilmiyor. Rusya, Belarus sınırına 100 bine yakın asker gönderdiği öğrenildi. Bu durum tüm dünya tarafından endişeli gözlerle izleniyor.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Kuzey Makedonya'nın yeni Başbakanı olan Dimitar Kovacevski ile NATO'nun Brüksel'deki ana karargahında bir araya geldi. Görüşmeden sonra yapılan basına önemli açıklamalarda bulunan Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'nın içi ve çevresine askeri yığınağının devam ettiğini şu şekilde ifade etti:


SON İKİ GÜNDE BELARUS'A ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ASKERİ GÜÇ GÖNDERDİ

'Rusya'nın Ukrayna'nın içi ve çevresine yığdığı asker sayısı 100 bini aştı, son iki günde Belarus'a önemli ölçüde askeri güç gönderdiğini gördük.'

YIĞINAK SOĞUK SAVAŞ'IN ARDINDAN EN BÜYÜĞÜ

Yığınağın, Soğuk Savaş'ın bitiminden bu yana Rusya'nın yaptığı en büyüğü olduğunu vurgulayan Stoltenberg, bunun 30 bin kadar olduğu tahmin edilen savaşçı birlik, özel operasyon kuvvetleri, SU 35 de dahil olmak üzere savaş uçakları, S 400 savunma sistemleri gibi unsurları içerdiğini bildirdi.

ABD'NİN ALMANYA, POLONYA VE ROMANYA'YA EK GÜÇLER KONUŞLANDIRACAK

NATO Genel Sektreteri Stoltenberg, 'ABD'nin Almanya, Polonya ve Romanya'ya ek güçler konuşlandıracağını açıklaması, ortak güvenliğe bağlılığının güçlü bir göstergesidir.' açıklamasında bulundu. Kovacevski de Rusya'ya diyalog ve gerilimi azaltma çağrısı yaptı ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne bağlı olduklarını açık bir şekilde söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal