Sodanın Cilde Faydaları

Yemeklerden sonra sindirimi kolaylaştırmak için kullanılan soda, son zamanlarda güzellik alanlarında da kullanılmaya başlanmıştır. Peki sodanın cilde faydaları nelerdir?

23.06.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:03) Sodanın Cilde Faydaları
Sodanın içerisinde bulunan mineraller ve vitaminler cilt için bir vitamin takviyesidir. Son zamanlarda görüldüğü ve araştırmalarla da desteklendiği üzere sodanın cilde faydaları saymakla bitmez.
Birçok cilt problemi için kullanılan maden suyunun farklı kullanma yöntemleri de mevcuttur.
Göz altı torbaları için
Buz kalıplarına koyup dondurduğunuz maden suyunu her sabah masaj yaparak gözaltlarınıza uygulayabilirsiniz. Böylelikle şişmiş olan gözaltlarınızın şişkinliğini alır ve daha canlı, sağlıklı bir görünüme kavuşursunuz. Eğer buz halinde uygulamak istemiyorsanız. Bir pamuk yardımız ile yumuşak hareketlerle uygulayabilirsiniz.
Sıkılaşmış gözenekler için
Buzdolabında soğuttuğunuz maden suyunu cildinize masaj yaparak yumuşak hareketlerle uygulayın. Cildinizi maden suyuyla temizlemeye başlarsanız düzenli olarak kullanımının faydasını görecek ve gözeneklerinizin sıkılaştığını fark edeceksiniz.
Ciltte bulunan yağ ve kiri atmak için
Gün içerisinde maruz kaldığımız dış etkenler cildimize zarar verir. Her gün kalktığımız zaman yüzümüzü yıkıyoruz. Sabah kalktığınız zaman yüzünüzü musluk suyuyla yıkamak yerine kendinizi maden suyuyla yıkamaya alıştırırsanız cildinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Maden suyunun anti bakteriyel özelliği olmasından dolayı cildinizdeki yağı ve kiri kolayca temizler.
Sivilceleri kurutmak ve engellemek için
Her kadının yaşadığı sivilce problemi, birçok sebeple meydana gelebilmektedir. Maden suyuyla yüzünüzü yıkadığınızda sivilcelerinizin kurumasına yardımcı olduğunu göreceksiniz. Düzenli bir şekilde yüzünüzü yıkamaya devam ederseniz, yüzünüzde oluşabilecek sivilce problemlerine karşı da önlem almış olur ve engellersiniz.
Cilt lekelerinden kurtulmak için
Cilt lekeleri sivilceden sonra oluşan veya güneş ışınlarından dolayı meydana gelebilmektedir. Ciltte oluşan lekeler çoğu kadının en rahatsız olduğu ve bir türlü tedavi edemediği sorunlardan biridir. Sodanın cilde faydaları arasından belki de en faydalı olduğu konu budur. Buz kalıplarında dondurduğunuz maden suyunu yüzünüzde lekelerin bulunduğu bölgelere dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz. Düzenli bir kullanım sonucunda lekelerinizin yavaş yavaş sönmeye başladığı göreceksiniz. Ama unutmayın ki her şey bir anda olmaz, sabırlı olup düzenli olarak bu işlemi yapmanız gerekmektedir.
Siyah noktalar için
Siyah noktalar kadın erkek fark etmeksizin her insanın yaşadığı bir cilt sorunudur. Siyah noktalarınızdan kurtulmak için içerisinde şeker içermeyen bir maden suyunu bir kaba boşaltarak içerisine birkaç limon ekleyiniz. Daha sonra yüzünüzü bu kaba sokup ne kadar bekleyebilirseniz o kadar bekleyin Cildinizin hazırladığınız su ile etkileşimi ne kadar uzun sürerse o kadar faydalı olacaktır. Daha sonra temiz bir havlu ile yüzünüzü kurulayın. Düzenli bir şekilde uyguladığınız zaman siyah noktalarınızdan kurtulur ve tekrar oluşmasını da engellersiniz.
Çizgilerinizin belirginleşmesini engelleyin
Özellikle göz, alın ve dudak çevresinde oluşan çizgilerinizin belirginleşmesini önlemek için maden suyu çok yararlıdır. Sodanın cilde faydaları üzerine kadınların kırışıklıklarını azaltması sebebiyle sıklıkla kullandığı bir yöntemdir. Yüzünüzü düzenli olarak maden suyu ile yıkamak çizgilerinizin belirginleşmesini engeller. Ayrıca yüzünüzü nemlendirerek, cildinizi ferahlatır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal